Hírek Kiemelt hírek Makó

Lázár: mindenkinek védelmet biztosítunk!

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője Honvéd városrészben tartott utcafórumot a lakosságnak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, mindenkit egyaránt képviselnek, így a Honvédban élőket is.

Hamarosan megkezdődik Honvéd rehabilitációja, amelyre az ott élők és Sánta Sándor települési képviselő közel két évtizede várt: ennek köszönthetően közösségi házat, sportpályákat, utakat és csapadékelvezetőket is építenek. A program már megy: a Kanálka által saját maguk újíthatják fel a házaikat a lakók, de a tehetséggondozásra és az egészségszűrésekre is nagy gondot fordítanak. Farkas Éva Erzsébet polgármestert elmondta, rengeteg teendő van a városrészben és a közel 1 milliárd forint sem lesz elegendő, hogy 20 év hátrányát bepótolják. Azonban, az önkormányzat a saját költségvetéséből biztosítja a járdaprogramot. A polgármester kiemelte, a beruházásnak köszönhetően sok minden megvalósulhat és bizakodnak abban, hogy további fejlesztések születnek meg a városrészben, közösen.

– Ehhez viszont az szükséges, hogy április 8. után ugyanez a csapat tudjon együtt dolgozni, mert ha ez bármilyen oknál fogva borulni fog, akkor sajnos nem biztos, hogy garantálni tudjuk azt, hogy az 1 milliárd forintos beruházás követően további fejlesztéseket tudunk a városrészbe hozni – fogalmazott a polgármester.

Sánta Sándor, Honvéd városrész képviselője hangsúlyozta: Honvédban az országos problémák fokozattan jelen vannak, és ha ezt látja és tesz is érte egy országgyűlési képviselő, akkor országosan is tesz azért, hogy ez változzon.

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a Fidesz politikájában mindenkit képviselnek: a sikeres vállalkozóktól kezdve a szociális nehézségekben küzdőkön át. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt hétvégi honvédi demonstrációról is beszélt, amely a honvédiakat megrémisztette.

– Húsvét alkalmából néhány családot felkerestünk és beszélgettünk arról, hogy miben tudnák segíteni, mi az a feladat és kötelesség, ami előttünk áll. Az igazság az, hogy akikkel találkoztunk, mindenki azt mondta, próbáljunk nekik a biztonságban segíteni. Sajnos ebben a városrészben fenyegették az itt élő romákat és szegényeket olyan felvonulásokkal, amelyre meggyőződésem szerint semmi szükség nincs – mondta Lázár János. – Arra vállalkozunk a polgármesterrel és a képviselővel, hogy összefogva mindenkinek védelmet biztosítunk, aki betartja a törvényeket és betartja a játékszabályokat.

Nyomatékosította: kötelességük, hogy mindenkinek segítséget nyújtanak. Ezért is szeretnék a Szikszai György Református Általános Iskolát fejleszteni, ahová sok honvédi gyermek jár. Szeretnék, ha óvodába, majd iskolába járnának a fiatalok, hiszen mindennek az alapja a tanulás. Emellett fontos célkitűzésük, hogy a gyerekek tehetsége és szorgalma számítson, ne a bőrszínűk – minden megkülönböztetés ellen határozattan fellépnek, tette hozzá Lázár János.

Lakossági kérdések között a között szerepelt a közgyógyellátás, a vasárnapi tüntetés, az ingyenes nyári táborok lehetősége, illetve a járdák állapota.