Hírek Térség

Lázár: ennek a térségnek is kell a lehetőség

Kövegyen, Földeákon és Magyarcsanádon is járt ma a térség országgyűlési képviselője. Mint kiemelte, arra a legbüszkébb, hogy a kormány figyelmét erre a térségre is fel tudta hívni.

Nagy Szabolcs – Makó

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy az országgyűlési képviselőnk, amit megígért, azt be is tartotta – emelte ki a kövegyi fórumon Galgócziné Krobák Mária polgármester, hozzá téve, hogy nála jobb képviselője soha nem volt a településnek.

Lázár János szerint azonban sokkal inkább ő tartozik hálával az együttműködésért, a korábbi ciklusokhoz képest abban van változás, hogy olyan kormánya van Magyarországnak, amelyet érdekel a kistelepülések sorsa és jövője.

– A következő évek nagy kérdése, hogy vajon egy ilyen kis településnek hogyan tudunk jobban segíteni. A 2 ezer fő alatti településeken fogunk indítani egy programot, arra teszünk javaslatot, hogy különböző fejlesztésekkel a lakosság életszínvonalát hogyan tudjuk majd közösen növelni – beszélt a kormány programjáról a térség országgyűlési képviselője, ha újra bizalmat kapnak.

navigate_before
navigate_next

Lázár János azt is hozzátette, nem lát a jelöltek között olyat, aki elkötelezett lenne ezek iránt a kistelepülések iránt, márpedig amikor országos listára adja le a szavazatát az ember, akkor a politikai meggyőződése és hite szerint szavaz, de egyéni képviselőt a saját érdekei alapján választ.

– Az önök érdeke, hogy erős képviselő legyen Budapesten, aki kijárja az ügyeket, aki jól lobbizik ezért a településekért, és képes arra, hogy a kormányzat figyelmét erre a térségre ráirányítsa, forrásokat és lehetőségeket teremtsen – fejtette ki a miniszter.

Ha megválasztják, csakúgy mint korábban eljön a polgármester asszonyhoz és megint megkérdezi majd, hogy mi az amivel a következő négy évben segíteni tud.

Kövegy után Földeákra ment a térség országgyűlési képviselője, ahol egy futóverseny díjait adta át.

navigate_before
navigate_next

Lázár János Magyarcsanádon arról beszélt, hogy ennek a térségnek sok és sokféle országgyűlési képviselője volt már, lehet hogy el is jöttek, meg is hallgatták a panaszokat, de nem voltak képesek arra, hogy a kormány figyelmét ideirányítsák.

– Amire igazán büszke vagyok, hogy meg tudtam győzni a miniszter társaimat arról, hogy az itt élő emberek fontosak, tehetségesek, szorgalmasak, dolgozni akarnak, nekik is teremteni kell lehetőséget, nem csak az ország nyugati felének – mondta el a képviselő.

navigate_before
navigate_next