Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Hétvégén sem hagyjuk önöket reggeli hírösszefoglaló nélkül, hiszen eseménydús napot tudhatunk magunk mögött. A tegnapi nap legfontosabb hírei mellett pedig programot is ajánlunk mára!

Egészségügyi szűréseket végeztek tegnap a Tulipán utcai orvosi rendelőben: a honvédi lakosok például vércukorszint-, vérnyomás- és testtömeg-index mérésére is jelentkezhettek. Felavatták az apátfalvi sportcsarnokot: Szekeres Ferenc polgármester ünnepi beszédében elmondta, több mint negyven éve – a Dózsa György Általános Iskola építése óta – nem volt hasonló ingatlanberuházás a községben. Tegnap volt éppen ötvenéves a nagylaki határtárátkelő, ennek alkalmából avattak meg emléktáblát. 1,7 millió forintot nyert egy makói vállalkozás a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán, a támogatásnak köszönhetően plusz egy főt tudnak majd alkalmazni az új hőkezelő gép kezeléséhez.

–Aki hibátlan jelöltre vár, annak addig kell várnia, míg Jézus nem indul a választásokon. Munkára jelentkezem, s remélem ismét megkapom önöktől a bizalmat – mondta tegnap délután a királyhegyei utcafórumon Lázár János. Az országgyűlési képviselő portálunknak adott interjújában a fejlesztésekről beszélt, illetve a makói piacra is kilátogatott a tegnapi nap során.

Stílusosan zárta a kampányát Rója István: az MSZP-P jelöltje oda hívta támogatóit, ahol minden elkezdődött, a József Attila Gimnázium mellé. A jelölt Kiss Attila újabb hazugságát is cáfolta, akinek a napokban történt kirohanását vizsgálja már a Jobbik vezetése.

– Magyarország a mi hazánk. Nincs nekünk másik. Ezt kell megvédeni, ezt kell megőrizni, mert nélküle hontalanok, árvák és földönfutók leszünk a nagyvilágban – mondta a miniszterelnök tegnap Székesfehérváron, a Fidesz központi kampányzáró rendezvényén.

A mai napon családi délelőtt várja a látogatókat a Hagymaházban: tavaszi kézműves játszóház és zenés bábjáték is lesz. Apátfalván sportnapot tartanak a most átadott sportcsarnokban: délutántól kezdődnek a programok, négy fős csapatok jelentkezését is várják. A Hagymatikum sem marad hétvégén programok nélkül: tavaszköszöntő paryt tartanak, ahol műsorral is várják a kikapcsolódni vágyókat.

A mai napot pedig a Queen dalával indítjuk: