Hírek Ország-világ Sport

Babos az olimpiai bajnok legyőzésével elődöntős

A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea legyőzte az olimpiai címvédő Monica Puigot a 250 ezer dollár (63,4 millió forint) összdíjazású keménypályás mexikói női tenisztorna pénteki negyeddöntőjében, írja az MTI.

A világranglista 44. helyén álló magyar teniszező honlapjának beszámolója szerint a 66 percig tartó mérkőzés során háromszor nyerte el az ötödikként rangsorolt Puerto Ricó-i ellenfele (68.) adogatójátékát, és 2012 után jutott ismét a négy közé Monterreyben.

A két játékos másodszor találkozott egymással, 2011-ben az egyesült államokbeli Kansas Cityben Puig nyert 6:2, 6:4-re.

– Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy sikerült legyőznöm a riói olimpia bajnokát! Monica Puig nagyszerű játékos, ezt már sokszor bizonyította. Örülök hogy jól ment a játék – nyilatkozta Babos Tímea. Hozzátette, az adogatásai nagyszerűen működtek, ezt bizonyítja, hogy egyszer sem kellett bréklabdát hárítania. A fontos pontoknál jó megoldásokat választott.

– Monterreyhez remek emlékek fűznek, az idei verseny szintén szépen alakul. A következő mérkőzésen is kiváló ellenfelem lesz – vélekedett.

A magyar teniszező a közép-európai idő szerint szombaton 21 órakor kezdődő elődöntőben a hetedik helyen kiemelt Sachia Vickeryvel mérkőzik. Az amerikai játékos a 91. helyen áll a világranglistán. Babos eddig mindkét találkozójukat megnyerte: 2012-ben New Havenben 2:6, 6:4, 6:4-re, míg 2015-ben Monterreyben 6:3, 6:1-re.

Eredmények (a torna honlapjáról) – negyeddöntő:

Babos Tímea (4.)-Monica Puig (Puerto Ricó-i, 5.) 6:4, 6:2
Muguruza (spanyol, 1.)-Tomljanovic (ausztrál, 8.) 6:3, 6:0
Bogdan (román, 6.)-Collins (amerikai) 6:2, 6:4
Vickery (amerikai, 7.)-Rybarikova (szlovák, 2.) 6:0, 6:3

Az elődöntő párosítása: Babos-Vickery és Muguruza-Bogdan.