Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

A művésztelep tíz évét mutatja be a jubileumi kiállítás

Megnyitották a Lapok az útinaplóból című kiállítást a Hagymaházban: a tárlat a Natura Marosmenti Művésztelep utóbbi 10 évének alkotásait mutatja be az érdeklődőknek.

– Mai tárlatuk az igazolás arra, hogy a sokféleségében is egységes anyag képes felerősíteni honismeretünket, mint szeretetünket. A Lapok az útinaplóból című jubileumi kiállítás egy határozott rámutatás mindazon értékeinkre, amelyekkel mi itt Makón, a szűkebb környezetünkben rendelkezünk – mondta el Varga Márta kommunikációs vezető a megnyitón.

navigate_before
navigate_next

Karsai Ildikó grafikusművész, a művésztelep-vezetője elmondta, hogy a művésztelep mára nem csak alkotó közösség, hanem egy baráti körré avanzsálódott az évek során. Hozzátette, hogy a művésztelep hivatásos, többségében a nemzetközi képzőművészetben is jegyzett alkotókból áll, így számára, és a városnak is megtiszteltetés, hogy évről-évre elfogadják a meghívást.

A kiállítás záró rendezvénye április 26-án lesz 17 órától lesz, ahol vetítéssel egybekötött élménybeszámolóra, kötetlen beszélgetésre várják a művésztelep baráti körének tagjait és az érdeklődőket a szervezők.