Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Stílusosan zárta a kampányát Rója István

Az MSZP-P jelöltje oda hívta támogatóit, ahol minden elkezdődött, a József Attila Gimnázium mellé. A volt igazgató Kiss Attila újabb hazugságát cáfolta.

Nagy Szabolcs – Makó

– Én javasoltam a támogatóimnak, hogy itt legyen a kampányzárónk – felelte mosolyogva Rója István arra a kérdésünkre szándékosan szervezték-e a József Attila Gimnázium mellé az eseményt. A volt igazgató politikai pályafutásának az ugyanitt mellette tüntetők ágyaztak meg. Az ugyan nem derült ki, hogy Buzás Péter, aki szintén jelen volt azon a demonstráción, akkor sejtette-e már, hogy Rója végül az MSZP-P mellett köt ki, de a helyszín mindenképpen szimbolikus.

A kampányról Rója István azt mondja, kétségtelenül fárasztó, de érdekes volt, az újdonság erejével hatott rá, szerinte csak megerősítette. Amit viszont biztosan nem szokott meg, azok a folyamatos támadások, amik ráadásul hátulról érkeznek. Az MSZP-P jelöltje éppen tőlünk értesült például arról is, hogy Kiss Attila azt terjeszti, hogy négyszemközt elárulta neki, csak Lázár János és a makói városvezetés miatti bosszúból vállalta a jelöltséget.

– Meglep, hogy ezt hallom, én ilyet nem mondtam. Nem erről szól a történet, az emberi élet túl rövid arra, hogy haraggal, méreggel, bosszúval töltsük akár csak perceit is – jelentette ki határozottan.

 

A Jobbik jelöltje úgy tűnik a kampány végére teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal, és hazugságspirálba keveredve már mindegy neki mivel támad. Rója Istvánt természetesen az elhíresült „lotyózásról” is kérdeztük.

– Lehet keményen fogalmazni, de minősíteni csak tényekre alapozva. Ha erősnek kell mutatkozni, azt én is tudok, de megmaradok kultúrembernek – mondta.

Rója István édesanyja is eljött a kampányzáróra

Buzás Péter a kampányzárón kiemelte, korábban neki is voltak nézeteltérései Rója Istvánnal, de egy tiszta, egyenes ember, akinek van tartása. Civilként, párton kívüliként felvállalta a jelöltséget.

– A térségben egy kiegyenlített küzdelem van, megvan az esélye a győzelemre – jelentette ki a makói MSZP elnöke.

A kampányzárón részt vett Szentes polgármestere is, aki szintén makói születésű. Szirbik Imre szerint Rója István személyében a makóiak találtak egy olyan embert, aki mögé odaállhatnak és bízhatnak benne.

Kis Andrea, a hódmezővásárhelyi MSZP elnök és a város Márki-Zay Péter által felkért új alpolgármestere a kampányzárón nyíltan szembement a polgármesterrel (aki a Jobbikos Kiss Attilát támogatja nagy erőkkel), ennek lehet hogy lesznek következményei odaát.

– Mi itt, akik összetartozunk, akik barátok vagyunk, akik közösséget alkotunk, akikhez 19 éve én is tartozok, lehetőséget fogunk a következőkben is kínálni azok számára, akiknek egy valós baloldali alternatívára van szüksége. Szeretném megköszönni Pistának, hogy ezt a nagyon kemény időszakot végig csináltra, az utóbbi hetekben nagyon-nagyon erős nyomás nehezedett ránk, hogy lesz-e visszalépés. Én nem mondhatok mást, hogy a mi jelöltünk a Rója Pista, és mindenki szavazzon az MSZP-P listájára és rá – fogalmazott Kis Andrea.

navigate_before
navigate_next