Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Elsősegély-kommunikáció, a migránsáradat bábjai, a Jobbik és a kellemetlen fing, Tóth Gabi és a mesterséf románca. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Kommunikáció

Segítség a bajban.

A vásárhelyi diákok már meg tudnának menteni egy életet – derítette ki egy verseny apropóján a Vásárhely24.

„Idén egy újítást is bevezettek: meghívtak egy kommunikációs trénert. ‘A kommunikáció nagyon fontos napjainkban. Akkor is fontos, mikor egy elsősegély szituációban, vagy egy baleset helyzetében vagyunk. Hogyan hívjunk mentőt? Kitől kérjünk segítséget? Éppen ezért, beiktattam egy fél órás kommunikációs gyors tréninget’ – fejtette ki a területvezető.”

A vásárhelyi diákok már meg tudnának menteni egy életet – Vásárhely24

Elsősegélynyújtó versenyt tartottak az Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Héjjáné Borbás Anikó, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet hódmezővásárhelyi területvezetője elmondta, ez egy 47. alkalommal megrendezett országos rendezvény, amelynek területi versenyét Hódmezővásárhelyen tartják. A megmérettetést általános és szakközépiskolásoknak is megrendezik. A mai napon öt fős csapatok mérték össze tudásukat, akiknek egy Vöröskereszttel kapcsolatos totót és egy szituációs gyakorlatot kellett megoldaniuk.

Forgatókönyv

A migránsáradat bábjai.

A Szentes Városért Emlékéremmel kitüntetett újságíró, Szentesi Zöldi László a Delmagyar.hu-nak arról beszél, Gyurcsány, Karácsony, Szél és Vona akkor tud megállapodni, ha külföldről azt mondják nekik, hogy meg kell állapodniuk, s aztán lediktálják számukra a forgatókönyvet.

„Ebben az esetben viszont lenullázzák a gazdasági eredményeket, tönkreteszik az egész országot, és előbb-utóbb Csongrád megyét is elárasztják a külföldiek. Ezek az országos politikusok Simicskával és Sorossal egy olyan nemzetközi háttérintézmény bábjai, amely az európai nemzetállamok fellazítására törekszik. Érdekükben áll, hogy a migránsáradat ellepje Magyarországot is. Látni kell, ha ez megtörténik, akkor elveszítjük a biztonságunkat, s az élet minden területén nem csupán megáll, hanem visszafejlődik az ország.”

Szentesi Zöldi László: Sokan megtévesztő kampányt folytatnak

Szentes Városért Emlékéremmel ismerték el Szentesi Zöldi László munkásságát, aki szerzői nevét is a város iránt érzett kötődése miatt választotta. A fővárosban dolgozó újságíró egy pillanatra sem tévsztette szem elől Szentest, ismeri a térség közéletét és határozott véleménye van. Azt mondja, ha bármelyik ellenzéki jelölt nyer, akkor Szentes és térsége fejlődése megreked.

Fing

Nem kérnek Vonából.

Hírességek mondják el véleményüket a Jobbik politikájáról a Lokál Online összeállításában.

„Jávor Bence színész: Ha a Jobbikra szavazol, olyan leszel, mint Vona Gábor, te sem leszel szalonképes ember. Olyan leszel, mint egy kellemetlen fing egy múzeumban.”

Hajós András: Ne szavazz a Jobbikra

Hajós András zenész, humorista: „Semmilyen körülmények között sem… hit és eszmerendszer nélküli, cinikus politikai vállalkozók.” Nádas Péter író: „Van határvonal, amelyet önmagára adó liberális elme, legyen konzervatív liberális vagy baloldali liberális, nem léphet át.” Dés László zenész: „Ha egy normális, élhető, demokratikus, európai értékeken alapuló Magyarországot akarunk, akkor nem szavazhatunk a Jobbikra.”

Szerelem

Kéz a kézben.

Tóth Gabi és szerelme, Krausz Gábor végre együtt jelent meg egy nyilvános rendezvényen – így a Blikk Online.

„Az énekesnő és a mesterséf láthatóan remekül érezték magukat együtt, szerelmesen átkarolták egymást és jókedvűen mosolyogtak.”

Kéz a kézben: először jelent meg a nyilvánosság előtt Tóth Gabi és szerelme – fotó

Tóth Gabi és Krausz Gábor végre együtt jelent meg egy nyilvános rendezvényen! A pár a Playboy Man Of The Year díjátadó gáláján jelent meg kéz a kézben.