Hírek

Egy makói vállalkozás is bővülhet a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatának köszönhetően

Összesen 138 millió Ft támogatásban részesült kilenc Csongrád megyei vállalkozás, köztük a makói HTV Maros Hőkezelő Kft. Az 1,7 millió forintos támogatásnak köszönhetően ráadásul egy új dolgozót is fel tudnak venni, a későbbiekben akár többet is.

Dr. Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja tájékoztatta a támogatás feltételeiről a nyertes pályázókat Szegeden. A szaktárca 2018 januárjában hirdette meg a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak a munkahelyteremtő beruházást, összesen 5 milliárd forintos keretösszeggel. A pályázóknak legalább 2 új munkahely létrehozását, valamint meglévő létszámuk megtartását kellett vállalniuk. A nyertes pályázók közt van ital nagykereskedelem, pénzügyi tanácsadással foglalkozó vállalkozás és dísznövény kiskereskedelem is.

A 2009-ben alakult makói HTV Maros Hőkezelő Kft. fémek és ötvözeteik hőkezelésével foglalkozik. A cég védőgázas kemencékben végez betétedzést, védőgázas hőkezeléseket gépipari vállalkozások részére. Kajtár Péter, a cég üzemvezetője portálunknak elmondta, hogy a pályázatnak köszönhetően egy keménységmérő gépre fognak beruházni az újonnan bevezetésre kerülő vákuum hőkezelés technológiájukhoz. Ennek köszönhetően pontosabb mérési eredményeket fognak elérni, magasabb minőségben, amely akár autóipari beszállításra is alkalmas lehet, illetve külföldre is szeretnének tovább terjeszkedni. A vákuum hőkezelést saját erőből valósították meg, az ehhez kapcsolódó keménységmérő beszerzésében, illetve a gép kezeléséért felelős személy alkalmazásában segít a pályázat.