Hírek Kiemelt hírek Makó

Egészségszűrés volt a Tulipán utcai rendelőben

Hároméves egészségügyi szűrőprogram indult el Honvédban, amely során közel 300 ember egészségfejlesztési tevékenységét fogják követni. A mai napon a Tulipán utcai orvosi rendelőben az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai várták a honvédi lakosságot, akik különböző szűréseken vehettek részt. Több mint 60-an éltek a lehetősséggel.

Egészségügyi szűréseket végzett ma a Tulipán utcai orvosi rendelőben Egészségfejlesztési Iroda: a honvédi lakosok például vércukorszint-, vérnyomás- és testtömeg-index mérésére is jelentkezhettek, illetve a hölgyeknek a mobil mammográfiai buszon az emlőszűrést is elvégezték. Gyurisné Pethő Zsuzsanna, a Makói Egészségfejlesztési Iroda programigazgatója elmondta, a délelőtt során azt tapasztalták, a nők nem szeretnek a kórházba elmenni ezért a vizsgálatért, azonban a helyben lévő szűrésen hamarabb részt vesznek.

– Ez nagy tanulság számunkra, sikeres és abszolút követendő. Ez azt mutatja, hogy ki kell települni több alkalommal is. Erre lesz is példa, ugyanis a Tulipán utcai rendelő udvarában egy sátrat fogunk berendezni a nyár előtt, majd egy egész hétig itt leszünk, hogy szűréseket végezzünk – fogalmazott Gyurisné Pethő Zsuzsanna.

A Honvéd program többrétű, így többek között a tehetséggondozással, házak felújításával és az egészséggel is foglalkozik. A hároméves projekt során számos szűrést végeznek el, illetve tanácsadásokon is részt vehetnek a honvédi lakosok. 300 főnek pedig ebben az időszakban az egészségfejlesztési tevékenységét fogják követni.