Hírek Kiemelt hírek Makó

Két új orvost köszöntött a kórház

Bemutatták leendő kollégáiknak, illetve a sajtó munkatársainak is a makói kórház két új orvosát, akik a helyi gyermekellátást segítik majd. A bemutatkozást szakmai beszélgetés követte.

Dr. Kallai Árpád főigazgató elmondta, hogy az utóbbi évek munkájának eredménye az a szakmai előrelépés, amelynek köszönhetően két új orvost tudnak köszönteni a kórházban. A gyermekellátás Makón 24 órás ellátásban működik, ennek a csapatnak tagja áprilistól dr. Bodrogi Tibor főorvos, címzetes egyetemi docens, aki kiváló szakembere a nefrológiának és a neurológiának is.

A vásárhelyi gyermekosztályt januártól dr. Papp Ferenc főorvos vezeti, illetve mostantól a makói gyermekellátást is. A két kórház integrációjával a gyermekellátást igyekeztek szakmailag strukturálni a magasabb színvonalú betegellátás érdekében.

dr. Bodrogi Tibor csak pár napja érkezett Makóra, így még ismerkedik a kórházzal, illetve annak dolgozóival. A bemutatkozást követően lehetőség nyílt a helyi  gyermekgyógyászokkal, gyermekgyógyász háziorvosokkal, illetve a gyermekellátásban jelentős szerepet játszó védőnőkkel beszélgetnie a két új orvosnak.