Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Rövidre sikerült ez a hét: túl vagyunk már a hét felén, holnap pedig már hétvége. Reggeli hírösszefoglalónkból a tegnapi nap legfontosabb hírei mellett azt is megtudhatja, melyik Kossuth-díjas írónk ünnepli ma születésnapját!

Tegnap ismét online fogadóórát tartottunk: Kallai Árpád radiológus főorvos, főigazgató volt vendégünk, akinek az emlőrákszűréssel és a kórházzal kapcsolatban tehettek fel kérdéseket olvasóink. Mentális egészségfejlesztéssel bővíthetik munkájukat a vásásárhelyi és a makói egészségfejlesztési irodák, miután 40-40 millió forintot nyertek erre a célra.

Tele van tervekkel Ambrózfalva: az elmúlt években is sikerült fejleszteni a települést, ám nagy tervekkel vágnának neki a jövőnek: többek között a Faluházat is szeretnék felújítani. A vásárhelyi elkerülő út jótékony hatásairól beszélt egy 40 éve ott élő, Jókai utcai lakos Lázár Jánosnak. Rója István abban bízik, hogy április 8-án jóval többen járulnak az urnák elé, mint ahogy azt az előző választásokon tették. Erősödött az MSZP-Párbeszéd, így jelenlegi támogatottsága mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében meghaladja a Jobbikét. A Fidesz-KDNP továbbra is őrzi első helyét a pártok választási küzdelmében – derül ki a Századvég felmérésből.

A magyar rendőrök a finn és a svéd hatóságok által körözött csónakmotort és személyautót foglaltak le Csanádpalotánál. Két román férfit gondatlanságból elkövetett emberölésért két év börtönbüntetésre ítéltek Iasi megyében: a falu kovácsával egy II. világháborús orosz bombából akartak ekevasat fabrikálni, tragédia lett a vége.

A mai napon folytatódik a Zomborról mindenkinek históriás előadás-sorozat: Borsi Sándor helytörténet-kutató tart előadást a legújabb kastélykutatásokról. Ezen a napon született Örkény István 1912-ben, az Újhold társszerkesztője, a világirodalmi rangú magyar groteszk próza megteremtője.

A ma reggelt pedig Chet Faker dalával indítjuk: