Hírek Kiemelt hírek Térség

Angyali segítséget kaptak a maroslelei gyerekek

Tizenöt, maroslelei gyerek vehetett át ajándékcsomagot az Angyalsóhaj Alapítvány jóvoltából. Az adományok édességet, gyümölcsöt és tartós élelmiszert is rejtettek. A nagy csomagokat a gyerekek alig bírták elvinni.

Még decemberben vitte színpadra Tóth Jennifer és a maroslelei fitneszre járó gyereke a Padlásunk tündér üzenete című darabot, amelynek bevételéből a helyi kicsiket szerették volna támogatni. Az akkori jótékonysági rendezvényen 100 ezer forint gyűlt össze, amelyből tizenöt ajándékcsomagot tudtak összeállítani az apróságok részére.

Gyerekek támogatták a gyerekeket – Makó Híradó

Jótékonysági estet rendeztek Maroslelén: a befolyt összegből az Angyalsóhaj Alapítvány céljait támogathatták a nézők. Tóth Jennifer és a maroslelei gyermek fitnesz csoport a Padlás című musicalt dolgozta fel és vitte a színpadra.

Tóth Jennifer, az alapítványi est megálmodója elmondta, középiskolásként egykor ő is részese volt az Angyalsóhaj produkciónak, ezért is gondolta úgy, hogy megszervezi a decemberi előadást – úgymond – köszönetként.

– Szeretnék elindítani egy mozgalmat, amely két párhuzamos szálon futna. Az egyik, a tehetséges gyermekeknek a színpadra vitele, hiszen az hatalmas lehetőség számukra. A másik nagyon fontos része az lenne, a jótékonysági esteken befolyt összeget a koruk béli rászoruló gyerekhez tudjuk eljuttatni – fogalmazott Jennifer.

Farkas László, az Angyalsóhaj Alapítvány elnöke elmondta, köszönettel tartozik Jennifernek, aki megálmodta és létrehozta a decemberi produkciót. Az elnök hozzátette, az alapítvány célja az, hogy támogassák a térségben élő gyerekeket, diákokat. A maroslelei önkormányzat is hozzájárult a tizenöt ajándékcsomaghoz: Martonos György polgármester elárulta, Maroslelén komoly hagyománya van a civil szervezetek működésének és aktivitásának. A civilek mellet a település is támogatja a rászoruló családokat. A mostani adománycsomagban helyi termékek is kerültek, ugyanis a Kereskedelmi és Gazdainformációs Központban előállított olajos magvakból és poralapú áruk is helyet kaptak a csomagba.

Viglási Tímea egyedül neveli négyéves kislányát, Beatrixot. Az édesanya elmondta, minden család örül a segítségnek.

– Nagyon meglepődtem, hogy mi is kapunk ajándékcsomagot. A kislányom szinte mindent szeret, amely ebben található, mivel nagyon édesszájú – tette hozzá Tímea.