Hírek Kiemelt hírek Térség

Tele van tervekkel Ambrózfalva

Az elmúlt években is sikerült fejleszteni a települést, ám nagy tervekkel vágnának neki a jövőnek, mondja Csirik László polgármester.

Nagy Szabolcs – Makó

– Hamarosan megkezdődhet az óvoda és az önkormányzat energetikai korszerűsítése, a nyáron készen is leszünk a munkálatokkal – mondja Csirik László.

Ambrózfalván az elmúlt években ez lesz a legnagyobb fejlesztés, összesen 79 millió forintból korszerűsítenek. Ezzel lényegesen kevesebb lesz majd a település rezsiköltsége.

A polgármester a 2015-ös időközi választás óta vezeti a falut, a korábbi településvezető, Perleczki Béláné ugyanis elhunyt. Ebben az évben volt az adósságkonszolidáció is, amely során mintegy 5 millió forintot vállalt át az állam a falutól.

20 millió forintos Belügyminisztériumi támogatásból újították fel az óvoda tetejét, de jutott belterületi utak javítására, és két új buszmegálló is épült, amit a lakosság is többször kért. A kormánytól mintegy 25 millió forint működési támogatást is kapott Ambrózfalva.

A falu egyik ékessége, az I. világháborús emlékmű is teljes felújításon esett át, mert rendkívül rossz állapotban volt már, mostanra mintha kicserélték volna.

– Van még sok tervünk, amit szeretnénk megvalósítani, ez a következő évek munkája lesz. A térség országgyűlési képviselőjének itteni fórumán is felmerült, hogy a Faluházunkat felújítani, vagy bővíteni kellene, ezt Lázár János támogatná is. A templomunk is egyre rosszabb állapotban van, azt hatalmas költség rendbe hozni. Néhány belterületi utat kellene még javítani, és a temetőben szeretnénk a ravatalozóhoz egy előtetőt – sorolja a terveket Csirik László.