Hírek Makó Térség

Rója: nagyon sűrűk a napjaim, de ez így van jól

Amióta piacok vannak a világon nem csupán az árusítások, hanem a hírek cseréjének is a helyszínei. Így van ez a Makón is. Ide is szívesen járnak a zöldség és gyümölcs beszerzésén, egy finom sült kolbász elfogyasztásán túl beszélgetni az emberek. Ezzel tisztában vannak a pártok is, emiatt előszeretettel jönnek ide a jelöltjeik kampányolni. Ez szerdán sem volt másképp.

MH – Térség

Öt nap és kezdődnek a szavazások – írja a radio7.hu. – Nagyon sűrű egy-egy napom, de azt is mondhatnám, hogy órára, percre be vagyok táblázva, de ez így van jól – kezdte Rója István. A baloldali jelöltet –elmondása alapján – jártában-keltében megállítják a makóiak. – Sokan csak annyit mondanak, hogy vasárnap elmennek voksolni, mások viszont a problémáikat is megosztják velem – sorolta. Rója István abban bízik, hogy április 8-án jóval többen járulnak az urnák elé, mint ahogy azt az előző választásokon tették.

Rója István nem csupán Makót, hanem a térség településeit is járja. – Ahány település, annyiféle gond, probléma és elképzelés, mindenhol beszélgettek, s elsőként azt várom, hogy a helyiek mondják el, mire lenne szükségük – fejtette ki a jelölt. Rója István hozzátette: az ember olyan kalappal köszön, amilyen van neki, vagyis megválasztása esetén össze tud dolgozni minden érintett település vezetőivel, s nem nézi, ki és milyen párt színeit képviseli.

Egy idős asszony is megállt az MSZP-PM standjánál. – Mindenképpen elmegyek szavazni, s nem csak én, hanem a két gyermekem is –árulta el Anna néni. Azt is megtudtuk tőle, hogy a Nyíregyházán lakó lánya emiatt vasárnap haza is jön Makóra. – A családom összetartó, emiatt nagyjából a véleményünk, elképzelésünk is azonos, ezért én, a lányom, a vejem, de még a nászom is ugyan arra a jelöltre fogjuk tenni a voksunkat – emelte ki Anna néni. Unokája ugyan még nincs, de azért tartja fontosnak a vasárnapi részvételt, hogy a jövő generációjának jobb legyen.