Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makói csúszások, okostelefonos madárhatározás, Európa szabadságharcos lelkiismerete, Tóth Vera dögös dekoltázsa. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Csúszás

Húsvét utáni utalványok.

Több mint félszáz 70 évesnél idősebb választója maradt húsvéti utalvány nélkül a makói önkormányzati képviselőnek, Toldi Jánosnak, mert jó egy hete baleset érte, a történtek miatt még hirdetést is feladott – számol be róla a Delmagyar.hu.

„Bő egy hete, amikor még fagyos volt a talaj, a saját udvaromban csúsztam meg, és estem egy nagyot, amikor rőzséért mentem a hátsó fészerbe – mesélte a városatya. Kiderült, az esés miatt, mivel veseköve van, megsérült a veséje. A sürgősségi osztályon látták el, majd napi rendszerességgel infúziós kezelést kellett kapnia – még tegnap is, amikor beszéltünk vele.”

Most az esés, decemberben a beszélgetés okozott problémát: megcsúszott Toldi, késnek a húsvéti utalványok Makón

Az egyik ingyenesen terjesztett hirdetőújságban szabadkozott a hétvégén Toldi János makói önkormányzati képviselő, amiért nem tudta időben kivinni a választókörzetében élő időseknek a húsvéti Erzsébet-utalványokat. Megírtuk, a város önkormányzata tavaly döntött úgy, hogy nemcsak karácsonykor, hanem a húsvéti ünnepekre készülve is kapnak a 70 év feletti szépkorúak 10 ezres utalványt, szám szerint összesen 3300-an.

Madárvilág

Okostelefonos fajhatározó.

Már több mint 360 fajt tartalmaz az okostelefonos Madárhatározó alkalmazás, mellyel a madarak alakjának, színének és élőhelyének megadásával lehet szűrni a lehetséges találatok között – írja a Vásárhely24.

„A most megjelent új verzió 210 fajjal bővült, csak azok maradtak ki, amelyeknek az elmúlt 200 évben egy vagy csak néhány észlelése volt Magyarországon. A madárfajok meghatározását új funkció is segíti, a találati listában a madarak gyakoriság szerint jelennek meg, továbbá az adott évszakra nem jellemző fajokat külön jelzi az alkalmazás.”

Már több mint 360 fajt tartalmaz az okostelefonos Madárhatározó alkalmazás – Vásárhely24

Az alkalmazással a madarak alakjának, színének és élőhelyének megadásával lehet szűrni a lehetséges találatok között. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) kedden közölte az MTI-vel: összesen 367 madárfajt tartalmaz az alkalmazás. Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület által készített, Android és iOS rendszeren futó mobiltelefonos alkalmazásban így már megtalálható a túlnyomó többsége a Magyarországon valaha is megfigyelt, összesen 417 madárfajnak.

Szabadságharc

Európa lelkiismerete.

Pataky Attila teljes mellszélességgel kiáll a kormány politikája mellett, dalt is írt, amelyben a migránshelyzetre reflektál – számol be róla a Lokál Online.

„Ha a jelent jól csináljuk, akkor kikerekedhet belőle egy boldog jövendő. Én hiszem, hogy azt a ‘mostot’, ami itt van, jól csináljuk, és jól csinálják azok is, akik jelenleg Magyarország sorsát irányítják és formálják. Ebben kiemelkedő szerepe van Orbán Viktornak, aki Európa lelkiismerete és reménysége. Elképesztő szabadságharcot folytat a magyar nemzet jövendőjéért – mondta az Edda frontembere.”

Pataky Attila: Harcolni kell a hazánkért

Pataky Attila teljes mellszélességgel kiáll a kormány politikája mellett. Dalt is írt, amelyben a migránshelyzetre reflektál. Mint mondja, a Nyugat elbukott, saját karmájába fullad bele, és Magyarország lesz Európa új központja. Pataky Attila hisz a karmában, a felsőbb spirituális hatalomban. Ennek tükrében látja Magyarország sorsát is.

Magány

Dögös dekoltázs.

Tóth Vera nagyon szexi fotót osztott meg magáról közösségi oldalán – szúrta ki a Blikk Online.

„Az énekesnő büszkén mutatja meg magát, ahogy tette ezt nemrég az Instagramon, ahol egy szexi fekete ruhában pózolt a tükörben. ‘Én és a magányos vállfa’ – írja viccesen Vera, aki dekoltázsát sem rejtette el.”

Elképesztő átalakulás: dögös ruhában pózolt Tóth Vera – fotó

Vera elképesztő átalakulásáról már többször is beszámoltunk. Az énekesnő büszkén mutatja meg magát, ahogy tette ezt nemrég az Instagramon, ahol egy szexi fekete ruhában pózolt a tükörben. „Én és a magányos vállfa” – írja viccesen Vera, aki dekoltázsát sem rejtette el.