Kiemelt hírek Térség

A gyógyszertár a legnagyobb dobás Magyarcsanádon

Sosem volt eddig patika, de a felújított egészségházban végre ez is működik, a magyarcsanádiak legnagyobb megelégedésére. A község ebben a ciklusban számos más ajándékot is kapott a kormánytól. Műfüves pályája pedig valóban az Isten háta, azaz a katolikus templom mögött épült meg.

– Nagyon szép, nagyon tetszik a felújított épület, össze sem lehet hasonlítani a mostanit a korábbi állapotokkal. Örülök neki, hogy elkészült – mondta az orvosi rendelőből egészségházzá átalakított épületről Lupujné Bozsik Anna. Hozzátette: a legjobb, hogy gyógyszertár is működik benne, hiszen eddig Magyarcsanádon még sosem működött patika. Ő inkább Makón váltotta be a recepteket, mert sűrűbben járt oda, mint Apátfalvára, ahol eddig is volt gyógyszertár. – Aránylag ritkán vagyok beteg, de azért gyakran találkozom a doktor úrral, hiszen gondozónőként dolgozom – tette hozzá.

Nem panaszkodhatnak a magyarcsanádiak, hiszen ebben a parlamenti ciklusban több, a helyi életminőséget javító beruházás is befejeződött, így 180 milliós kormányzati támogatásból teljesen megújult a művelődési ház és könyvtár, a katolikus templom mögött épült meg 33 millió forintból, a műfüves pálya,mely 30 százalékos önerejét a falunak Lázár János járta ki a Belügyminisztériumtól.

Háziorvos, polgármester, gyógyszerész és országgyűlési képviselő az új egészségházban.

– 440 millió forint talán az az összeg amit pluszban kaptak, s mely 4 év alatt az önkormányzat, illetve a falu javát szolgálta, ennyit összesen a rendszerváltás óta nem tolt ide egyetlen országgyűlési képviselő sem, kivéve Lázár Jánost – mondta Farkas János. Magyarcsanád polgármestere hozzátette: az a buta, aki nem egy olyan országgyűlési képviselő mellet teszi le a voksot, aki a falu minden kérését meghallgatta és teljesítette. Pontosabban mindent megtett azért, hogy a kért fejlesztés, vagy bármi más megvalósuljon.

A gyerekek örültek leginkább a műfüves pályának.

– A művelődési ház felújítása több mint 180 millióba került, az egészségházé 120 millióba. Ennek a felújítása, illetve az itt lévő gyógyszer a ciklus legnagyobb dobása. Az önkormányzat, illetve a szociális alapszolgáltató épületei felújítása olyan pályázati lehetőségek, melyek szintén jelentősek. E két beruházás közbeszerzése már lezárult, és plusz forrásokat kell rájuk szereznünk. Ha valaki végiggondolja a dolgokat rájön, hogy Magyarcsanád és ez a térség Lázár János által fejlődött. Hihetetlen munka van mögötte, hülye lesz, aki április 8-án nem rá, hanem ellene húzza be a szavazatát – mondta Farkas János polgármester.