Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Nemzeti közösség, a bevándorlók támadása, húsvéti nyusziösvény és Katinka bolondozásai. Hétfői koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Közösségben

Nemzeti elszántság.

A Magyar Idők cikke Bayer Zsolt publicista és Gajdics Ottó főszerkesztő rádióbeszélgetését foglalja össze az április 8-i választás tétjéről, a polgári kormányzás megvédendő eredményeiről és a Békemenet üzenetéről.

„A látvány, az érzés, az egyértelmű volt. Ezt nem tudja produkálni a baloldal és ezért nagyon el is vannak keseredve. Náluk az individualizmus, az egoizmus dominál és nem értik, hogy milyen csodálatos érzés és mekkora erő van abban, amikor az ember közösséghez tartozik. Én elmondhatom, amikor beszélek, vagy vitázom, hogy nem magam véleményét mondom, hanem mögöttem ott áll több százezer ember. Aki velem vitázik, ő meg csak egy szál maga van és ettől borzasztóan frusztrált, de erről nem én tehetek.”

Bayer Zsolt: Rendkívül elszánt a nemzeti tábor | Magyar Idők

A félelmet úgy kell érteni, hogy mindenkiben élénken él 2002 élménye, amikor minden mérés azt mutatta, hogy egy jó kormányzás után a folytatás nem kérdés és ennek ellenére történt, ami történt – mondta a rádióműsorban Gajdics Ottó. „Most viszont időben jött a figyelmeztetés. Amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy nincs lefutott meccs, nincs ez még …

Behódolás

Francia coming out.

A Figaro szerkesztő-igazgatója szerint megtörtént a behódolás a bevándorlók felé, Franciaország nem tesz azért, hogy megvédje állampolgárait a migránsok támadásaitól – így a Lokál Online.

„Guillaume Roquette szerint hihetetlen, hogy minden egyes merénylet után ugyanazt mondják: Nem tehetünk semmit. (…) Szerinte van összefüggés az iszlám politika és a terrorizmus között, de mivel bűnösnek érezné magát mind a politika, mind a bírák rasszizmus vagy iszlámfóbiája miatt, ezért nem történik szinte semmi. A Holland köztársasági elnök például meghagyta a terroristák kettős állampolgárságát.”

Francia lap igazgatója: Megtörtént a behódolás

A Figaro szerkesztő-igazgatója szerint megtörtént a behódolás a bevándorlók felé. A lap igazgatója szerint Franciaország nem tesz azért, hogy megvédje állampolgárait a migránsok támadásaitól. Guillaume Roquette szerint hihetetlen, hogy minden egyes merénylet után ugyanazt mondják: Nem tehetünk semmit. 6 év alatt 250 halottunk volt. Behódoltunk.

Nyusziösvény

Húsvéti tojásvadászat.

A Blikk Online ünnepi tippeket ad, hogyan tegyük felejthetetlenné a kicsik számára a húsvétot.

„A nyusziösvény a kisebb gyerekeknek jelent nagyszerű szórakozást. Ehhez rajzoljunk tappancsokat a járdára, úgy, mintha egy tapsifüles ugrált volna végig rajta. Akkora távolságra legyenek egymástól a lábnyomok, hogy a gyerekek is könnyedén végig tudjanak szökdelni az ösvényen. A tappancsok mellé helyezzük el a húsvéti tojásokat.”

Tojásvadászatra fel! Így tegye felejthetetlenné a húsvétot a kicsiknek – fotók

Izgalmas családi program a húsvéti tojásvadászat, ami a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt remek szórakozást ígér. A játék alapos előkészületet igényel, hiszen a rejtekhelyek kijelölése mellett gondoskodnunk kell a kincsekről, az izgalmas feladatokról, és ha szükséges, akkor egy részletes térképről is.

Kérdés

Hosszú hazugságok.

Háromszoros olimpiai bajnok úszónőnk szerint a sajtó hamis híreket közölt róla, így már nem volt mivel bolondoznia bolondok napján – olvasható a 24.hu cikkében.

„Kérdés persze, vajon milyen hazugságok jelentek meg róla? Lehet, hogy nem volt igaz se az összeveszés, se a beadott válóper?”

Hosszú Katinka: Hazugságok jelentek meg rólam

Volt idő, amikor az amerikai mozinézőket az ÁVH kínzókamráival rémisztgették. Négy Magyarországon játszódó, de itthon ismeretlen film Yul Brynnerrel, és Jávor Pál utolsó filmszerepével.