Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Lázár a Parlamentben: biztonság, fejlődés és a nemzeti érdekek

Emberfeletti munkát végzett választókörzetéért Lázár János: az elmúlt négy évben 450(!) alkalommal szólalt fel az Országgyűlésben, 123 indítvánnyal jelentkezett, nem mellesleg irányította a Miniszterelnökséget, és megtartott 112 Kormányinfót.

A 2014–2018-as parlamenti ciklus végének közeledtével számba vettük, milyen eredményeket ért el a Tisztelt Házban választókerülete lakosságának érdekében Lázár János (Fidesz–KDNP) képviselő. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a rá jellemző fáradhatatlansággal és megingathatatlansággal hajtotta végig ezt a négy esztendőt is, nap mint nap szem előtt tartva, hogy biztonságosabbá, élhetőbbé tegye a körzetéhez tartozó 19 települést. Lázár emberfeletti munkáját a számok nyelvére is lefordítjuk: nem kevesebb, mint 450(!) alkalommal szólalt fel a Parlamentben, képviselőként és miniszterként 123(!) parlamenti indítványt tett önállóan vagy képviselőtársaival közösen, és újságíróként külön kalapot emelünk a 112 szakmailag rendkívül hasznos, mindemellett szórakoztató Kormányinfóért is.

Most, amikor Lázár János április 8-án bizalmat kér a folytatáshoz, érdemes áttekinteni a legfontosabb eredményeket, melyek által a választókerület települései, közösségei és az egyes emberek egyaránt gyarapodhattak, fejlődhettek, előreléphettek! Ezúttal is tízpontos listát állítottunk össze, mint ahogy legutóbb azt mutattuk be, hogyan váltotta valóra 2014-es ígéreteit Lázár János Hódmezővásárhely és térsége, valamint Makó és térsége vonatkozásában.

1. A kötelező betelepítési kvóta elutasítása

Lázár János legfontosabb eredményének azt tartja, hogy közös munkával megőriztük Magyarország szuverenitását és nem hagytuk, hogy Brüsszel illegális bevándorlók százezreit kényszerítse ránk. Az illegális migránsok elleni küzdelem során ő kezdeményezte, hogy a kormány kereset benyújtásával, jogi eszközökkel is szembeforduljon a kötelező betelepítési kvótával.

– Továbbra is célunk az ország és a magyar emberek biztonságának védelme, ennek érdekében szükséges erélyes fellépésemre a jövőben is számíthatnak választókerületem lakói. Nem hagyjuk, hogy Magyarország egyetlenegy településére is illegális bevándorlókat telepítsenek – ígéri.

2. Gyorsabb és biztonságosabb közlekedés

Országgyűlési képviselőként kiemelt figyelmet szentelt a választókerületében élők biztonságára, valamint a térség gazdasági életének fellendítésére. Az M43 autópálya befejezésével és a 47. számú főút felújításával a térség közlekedési összeköttetéseit új szintre sikerült emelni, a vásárhelyi elkerülő átadása után pedig napi 20 ezer járművel csökken a város forgalmi terhelése.

3. Modern Városok Program

– A Modern Városok Program részeként 160 milliárd forintot hoztunk a térségbe, ami a közintézmények megújulásával, a Békéscsaba–Szeged-vasútvonal fejlesztésével és a Szegedre menő tram-train megépítésével teszi jobbá az itteni polgárok és vállalkozások életét – mondja erről.

4. Sikeres földosztás

A Fidesz–KDNP-kormány új lehetőséghez juttatta az ország gazdálkodóit a „Földet a gazdáknak” programban 30 ezer gazdának eladott 200 ezer hektár termőfölddel. Lázár János közbenjárására ezzel az eséllyel a kárpótlási jegyek tulajdonosai is élhettek.

– Az intézkedéseknek köszönhetően a választókerületemben mintegy 5500 hektár földet kaptak a helyi gazdák. A programból befolyt mintegy 270 milliárd forint bevételt teljes egészében államadósság csökkentésre használtuk fel – magyarázza.

5. Ingyenes és gyorsabb közműcsatlakozás

A kormány ingyenessé, gyorsabbá és egyszerűbbé tette a közművek bekötését, ami számottevő segítséget jelent a magyar családoknak és vállalkozásoknak. A kistelepülések és tanyák lakói azonban nemcsak a közműbekötésekben részesültek, hanem a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára a szolgáltatókkal kötött külön megállapodás is garantálja a megfelelő víziközmű-ellátásukat.

6. Mezőhegyesi Ménesbirtok

– Magam kezdeményeztem a Mezőhegyesi Ménesbirtok állami tulajdonba való visszakerülését és nagy ívű fejlesztését. Célunk, hogy a helyi és határon túli magyar családok számára új munkahelyeket teremtsünk, és a ménesbirtokot Magyarország egyik jövőbeni legjobb és legerősebb agrárvállalkozásává tegyük – vázolja.

7. Nemzeti érdekeinket a határokon túl is megvédjük

Lázár János meggyőződése, hogy nemzeti érdekeinket bárhol, bárkivel szemben meg kell védenünk. A Csíki Sör az ő határozott fellépésére felvállalt ügye bizonyítja: még egy határon túli magyar vállalatot is sikerrel meg tudunk óvni a multinacionális cégek törekvéseitől.

8. Hadiözvegyek és hadiárvák kárpótlása

– A kommunizmus bukása után egy emberöltővel nem tűrhettük el, hogy tovább éljen a diktatúra háborús özvegyek és árvák ellen elkövetett megtorlása. Kezdeményezésemre ma már 75 ezer, a második világháborúban a hazának hősi halottal áldozó család tagjai részesülnek havi 8810 forint hadigondozási ellátásban, ami a közeljövőben 10 ezer forintra nő – ismerteti az elért vívmányokat.

9. Történelmi igazságtétel Csongrád-Csanád megyének

Lázár János rendkívül büszke arra, hogy megyénkben megvolt az igény és az erő is arra, hogy a Trianonban megcsonkított, majd megszüntetett Csanád megye az identitásának helyreállítása érdekében visszakapja régi nevét és történeti örökségének méltóságát. Ennek köszönhetően 2020. június 4-től megyénket Csongrád-Csanád megyének hívjuk.

10. Emberközpontú állami szolgáltatások

– Célunk egy olyan állam létrehozása, ami élvezi az emberek bizalmát, valamint segíti a polgárok és a vállalkozások boldogulását. A közigazgatás ügyfélközpontúvá tétele, a 270 kormányablakban a gyorsabb, egyszerűbb, olcsóbb vagy ingyenes ügyintézés megteremtése olyan közös sikerünk, amelynek révén minden polgár és vállalkozás életét könnyebbé sikerült tennünk – ismerteti Lázár János, hozzátéve: a folyamat tervei és reményei szerint tovább is folytatódik.

One Response

  1. Ez egy propaganda amitol azt hiszik hogy mennyit dolgozott

Comments are closed.