Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

„Zöld erdőben jártam, kék ibolyát láttam, el akart hervadni, szabad-e locsolni?” – sokaknak ismerős ez a locsolóvers, amelyet lehet, többen már meg is hallgathattak. Április második napja sok helyen vizesen, máshol illatosan telhet. Amíg a locsolkodókat várják, foglaljuk össze, mi volt tegnap!

Húsvétolót tartottak Kiszomboron, ahol még Turbó nyuszival is megismerkedhettek a gyerekek. Az állatokért vonultak tegnap Honvédban: a Szurkolók az állatkínzás ellen több száz állatszeretőt mozgattak meg, még Győrből is érkeztek Makóra.

Nevet kapott a három hónapos gorillacsöppség a Budapesti Állatkertben. A kicsi az Indigó nevet kapta. Kevesebb, mint hét nap van a választásig. Közel nyolc millió választópolgár szavazhat április 8-án. Szabó Anna blogjában egy kismacskáról olvashatunk.

Add meg, Uram! – Makó Híradó

Negro cica rossz időben, későn jött a világra. Mondhatni, megszületése pillanatában már sejteni lehetett, hogy nem ér meg sok telet, és jó, ha az elsőt átvészeli. Mégis, örömmel fogadta őt mindenki, leginkább azért, mert apja, a kedvenc macska szakasztott mása volt. Hollófekete testű szőrmók, pici fehér tappancsokkal, cseppnyi cukiság.

Kellemes időt fognak ki a locsolkodók: délelőtt 9, délután 13 fokot ígérnek az időjósok. Azonban érdemes kívülről is védeni magukat, nemcsak belülről – a réteges öltözködés ajánlott a szeles idő miatt. A hölgyeknek kitartást a sokféle kölnihez, illetve vízhez! A bosszankodás helyett inkább hallgassák meg  a Barbra Streisand ihlette dalt.