Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

Turbó várta a gyerekeket Kiszomboron

A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör húsvéti délelőttel várta a gyerekeket az Ady Endre Művelődési Házban. A kicsik sógyurmából készült tojásokat díszíthettek ki, de kérhettek arcfestést is. A Zatykó-család jóvoltából egy oroszlánfejű törpe nyuszi is a program részese volt.

Hiába volt még reggel borús az idő, sokan választották délelőtti programként a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör által szervezett húsvéti rendezvényét. Dömösi Emesével közösen sógyurmából készült tojásokat pingálhattak a gyerekek, de aki szerette volna, akár őt festették ki. Emese elárulta, akrilfestékkel lehetett sokkal szebbé varázsolni a színes tojásokat.

A húsvét nemcsak a színes tojásokról, az illatos kölnikről és a locsolóversekről szól, hanem a nyulakról is. Aki szeretett volna egy igazi négylábúval találkozni, az délelőtt megtehette a művelődési házban. Zatykó Gáboréknak három nyuluk van: pannon óriás és új-zélandi fajtájú nyulaik is vannak, azonban ők sokkal nagyobbak, mint Turbó, aki a fajtáját tekintve oroszlánfejű törpe nyúl. Az állatokat húsvétra kapták a lányok, akik azóta igazi családtagokká váltak Zatykóéknál.

– A 8 kilós fehér nyuszit Tapinak és az én nyulamat Rozinak hívják, aki egy vörös nagy nyúl. Suli után szoktam foglalkozni az állatokkal – árulta el Zatykó Lili, aki már készült otthon az ünnepekre. – Már várom a locsolkodókat, csokitojással és hímes tojással.