Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Nemcsak vasárnaphoz, húsvéthoz érkeztünk, hanem egy új hónaphoz is. Mai hírösszefoglalónkban a makói és térségi húsvéti programokról is olvashat, de azt is megtudhatja, melyik magyar olimpia- arany és világbajnoki ezüstérmes labdarúgót köszöntjük a mai napon!

Az Ifjúsági Színtérben a gyerekek rejtvényekkel küzdhettek meg az ajándékokért, csoki tojásokat gyűjthettek be a jó válaszokért, előző héten pedig locsoló versekkel is gazdagodhattak. A Hagymatikumban sem maradtak program nélkül a gyerekek: a fürdő rózsaszín nyuszija is segített nekik tojást keresni a fürdő Gyermekvilágában.

Kiszomboron édes volt a jótékonykodás: a hagyománynak számító jótékonysági süteményvásáron befolyt összegből idén a majálist támogatja a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör. Apátfalván tavaszfa is készült: a gyerekek szüleikkel együtt ügyeskedhettek a kreatív foglalkozáson. Több százan fognak együtt zenélni április 21-én a Dóm téren: a Szegedrocks egyedülálló módon hozza majd össze hazánk zenészei egy hatalmas zenei flashmobban.

Lázár János országgyűlési képviselő a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot látogatta meg tegnap, ahol a dolgozókkal is találkozott. Kérdésekre is válaszolt Facebook-oldalán: az egészségügyről, a fiatalok szórakozási lehetőségéről és a bérekről is kérdezték. Kiss Attila fórumán a határon túli magyarok szavazásáról is szó esett.

A mai napon született 1927-ben az Aranycsapat kapitánya, Puskás Ferenc. A legendás labdarúgót, a Nemzet Sportolója címmel rendelkező Puskás Öcsit ráadásul 2016-ban egy internetes szakportál szavazásán  a valaha volt legjobb labdarúgónak választották, de nevét több intézményi is őrzi, ráadásul egy kisbolygó is az ő nevét viseli.