Hírek Makó

Az állatokért demonstráltak Honvédban

Békés demonstrációt szervezett a Szurkolók az állatkínzás ellen csoportja vasárnap délután. Mint elmondták, nemcsak Makón, hanem az ország számos városában fellépnek az állatkínzás ellen. Azt szeretnék, ha komolyabban büntetnék azokat, akik állatokat kínoznak.

Az elmúlt hetekben két nagyobb állatkínzás is történt Makón, amelyről a Szurkolók az állatkínzás ellen csoportját is tájékoztatták. Kapin Richárd, a csapat egyik tagja elmondta, országosan is sok nem megfelelő állattartásról vagy épp állatkínzásról kapott hír, azonban az utóbbi időben a makói bejelentések száma megnőtt, ezért is döntöttek úgy, hogy ellátogatnak a városba, hogy békés demonstrációval lépjenek fel az állatokért.

– Honvédtól nem messze találtak meg egy kutyát, akiről először azt mondták, megkínozták, majd az a hír járta, hogy felgyújtották, aztán arról szóltak a hírek, hogy kamion alá szorult és ezért sérült meg. Azonban, most Budapesten van egy állatklinikán, ahol megállapították, hogy a kutyát megnyúzták – fogalmazott Richárd. – Ez egy 9 év körüli kutya, valószínű rengeteg fájdalmat kellett átélnie.

A makói fellépésre többek Budapestről, Győrből, Békéscsabáról, Hódmezővásárhelyről és Orosházáról is érkeztek állatbarátok, akik rendőri kíséret mellett végigsétáltak Honvédon. Kapin Richárd az indulás előtt felhívta a figyelmet arra, ha fociszurkolók – ugyanis itt voltak a Kispest, az Újpest és a Ferencváros szurkolói – is össze tudnak fogni egy jó ügy érdekében, az állatvédő egyesületeknek is így kell tennie.  

– Azt szeretnénk, ha börtönbüntetést kapnának az állatkínzók. Ha a futballszurkolókat beviszik a rendőrök és előveszik őket, akkor így kell tenni az állatkínzókkal is – emelte ki Szurkolók az állatkínzás ellen tagja.

Balázs Ernő, a Noé Állatotthon önkéntese hangsúlyozta: a Facebook-on elharapódott az állatvédelem ügye, de ennek véget kell vetni, ugyanis egy cél a közös. Az állatkínzókat meg kell büntetni, akár letöltendő börtönbüntetésre, közmunkára vagy pénzbüntetésre kell őket ítélni. A pénzbírságot akár vissza lehetne fordítani az állatvédelembe.

A több száz demonstráló rendőri kísérettel sétált át Honvédon:

One Response

  1. Èrdekes ,ahoz kèpest ,mègis családokhoz mentekbe ès fenyegetőztek , ráadásul csukjában,akkor hogy van ez !!!!??

Comments are closed.