Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

Édes volt a jótékonykodás Kiszomboron

A hagyománynak számító jótékonysági süteményvásáron befolyt összegből idén a majálist támogatja a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör. A finomságok nem sokáig maradtak az asztalokon: rengetegen vásároltak, és támogatták így a községi majálist.

A hatvan fős honismereti körből mintegy harmincan álltak az asztalok mögé, hogy süteményeikkel ismét egy jó ügyet támogassanak. Mint Bajnóczi János, a kör tagja elmondta, május elsején pörköltfőző verseny várja a résztvevőket, 5-10 fős csapatokkal lehet nevezni, és minden csapat 5 kiló vaddisznóhúst kap majd. A mostani vásárra ő kivis szelettel és hamvas kiflivel készült, de vinni is fog, bár hogy mit, abban a lánya segít.

Süliné Rácz Emőke a honismereti kör alapító tagja egy nem régiben megtanult süteménnyel készült a mai vásárra.

– Egy mascarponés, habos, könnyű, áfonyás kis tortát készítettem csokireszelékkel a tetején. Nem régen tanultam, nagyon megtetszett a családnak is, és úgy gondoltam, hogy újítok és ezzel rukkolok elő – árulta el, hozzátéve: a sütemények királynője a házias sütemények, a nagymamáktól tanult receptek, de van, aki cukrászatban készült süteménnyel segíti a jótékonysági akciót.

A vásárban hamar elkeltek a finomságok: volt, ami fél óra alatt teljesen elfogyott. A honismereti kör tagjai egymás édességeire is kíváncsiak voltak, így egymástól is vásároltak a jó cél érdekében. Ráadásul holnapra is programmal készülnek: kézműves foglalkozással, állatsimogatóval és különböző versenyekkel várják az érdeklődőket.