Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Balra át!

Igazi Gyurcsányos választ adott Kiss Attila a fórumán a határon túli magyarok szavazására. Lassan Trianon is mehet a levesbe?

Nagy Szabolcs – Makó

Kiss Attila fórumán is előkerült a külhoni magyarok szavazati joga, amit többen kifogásoltak. A Jobbik jelöltje nem is sokat gondolkodott a válaszon, szerinte az egészségesen gondolkodó székelyek úgysem mennek el szavazni.

Vona Gábor nemrég Kolozsváron azt mondta, továbbra is támogatni fogja a külhoni magyarok szavazati jogát, ami nyilván nem véletlen. Bár most a határon túliak nagy része a Fideszre szavaz, a Jobbik mindig is nemzeti pártnak vallotta magát, és teszi ezt még most is. Ezért cserébe valószínűleg kapna is pár listás szavazatot.

A párt folyamatosan kiáll a külhoni magyarok ügyéért, nem különböztet meg „egészségesen gondolkodó” és „nem egészségesen gondolkodó” erdélyi magyarokat.

Vagy legalábbis eddig nem különböztetett meg. Az autonómia valóban fontos kérdés, de azzal nyugtatni a kedélyeket, hogy úgyis csak a székelyek ostobább része megy el szavazni, egy Jobbikos jelölttől elég furán hangzik.

Lehet, hogy Kiss Attila mostanában túl sok Gyurcsány Ferencet hallgatott, vagy ami sokkal valószínűbb, a véleménye a külhoni magyarokról a hallgatóság függvényében változik. Pár évvel ezelőtt ez még elképzelhetetlen lett volna. Legalább annyira, mint most egy DK-Jobbik koalíció…

One Response

  1. Amit Attila beszél az utóbbi időben az a korábbiak totális ellentéte . Ha ezt az Édesapja hallaná?!

Comments are closed.