Hírek Térség

A mezőhegyesi állami gazdaságban járt Lázár János

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot látogatta ma meg Lázár János országgyűlési képviselő, ahol a vállalkozás hivatalos ügyeinek intézésén túl az ott dolgozókkal is találkozott – írja a Promenád.

MH – Térség

Mezőhegyes Magyarország legnagyobb állami tulajdonban lévő agrárcége, több ménes székhelye, és 8000 hektárnyi kiváló minőségű föld tartozik hozzá. Az állam a közelmúltban vásárolta meg, és azóta is folyamatosan fejlesztik. Céljuk, hogy ez legyen Európa egyik legkiválóbb agráripari cége, nem mellesleg mintegy 450 embernek biztosít munkát, őket látogatta meg ma Lázár János.

– Az elmúlt években, politikai döntés eredményeképpen sikerült megmenteni ezt a vállalkozást. A kormány nem azt mérlegelte, hogy mi lesz az állami vagyon sorsa, hanem, hogy mi lesz az emberek sorsa. – emelte ki Lázár János a birtok kapcsán az ott dolgozókkal tartott közös rendezvényen, majd

Pap István vezérigazgatóval az istállók felé vették az irányt. Itt a ménesbirtok vezetője elmondta: öt fajta lovat tenyésztenek a birtokon, ebből három hagyományos, a Gidrán, és Furioso-North Star, és a Nonius, amelyek itt születtek. Ez utóbbinak 230 éves múltja van Mezőhegyesen.

Hogy milyen érdekességeket érdemes tudni erről a fajtáról, és van-e jövője a tenyésztésének – kiderül a videóból!