Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Apátfalvi pezsgés, a Bogyó és Babóca rejtelmei, a Google trükkjei, a szupermodell idomai. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Pezsgés

Avatják a csarnokot.

Ünnepségre készül Apátfalva, a nagyközség már birtokba vette büszkeségét, a sportcsarnokot, melyet hamarosan hivatalosan is felavatnak.

„Nemcsak a helyi általános iskola diákjai járnak ide a testnevelésórákon, de a falu sportolói is. Edzenek itt labdarúgók, tartottak kézilabdameccseket, hétvégente pedig aerobikoznak a helyi lányok-asszonyok – a csarnok megpezsdítette Apátfalva sportéletét.”

Hamarosan avatják az apátfalvi csarnokot

Nemcsak a helyi általános iskola diákjai járnak ide a testnevelésórákon, de a falu sportolói is. Edzenek itt labdarúgók, tartottak kézilabdameccseket, hétvégente pedig aerobikoznak a helyi lányok-asszonyok – a csarnok megpezsdítette Apátfalva sportéletét. Arról a létesítményről van szó, ami a faluházzal szemben, a már korábban is csak lomraktárnak használt, hosszú ideje funkciótlan, igen rossz állagú régi iskola helyére épült.

Ösztön

Gyermeki ártatlanság.

A Promenad.hu a Bogyó és Babóca mesesorozat író-rajzolójával, Bartos Erikával beszélget, tanulságos interjú!

„Nekem mindig a legkisebbek élethelyzetei számítottak a legizgalmasabbnak, ezeket szerettem volna leginkább rajzban ábrázolni. Hiszen számomra mindig a rajz a legfontosabb. Most is kora reggeltől késő estig a rajzasztalom mellett telnek a napjaim. Úgy gondolom, hogy a felnőttek nagyon sokat tanulhatnak a kisgyerektől. Mert neki még van egy olyan ösztönös tisztasága, ártatlansága, mely a felnőtteknek üdítő tapasztalatot jelent.”

Építészmérnökből lett hivatásos mesélő a Bogyó és Babócák írója – A hírek főutcája

Ki ne ismerné a Bogyó és Babóca mesesorozatot, melyből még mozifilm is készült? Írójuk, Bartos Erika ezzel került az ország legismertebb meseírói közé. Azt már kevesebben tudják, hogy építészmérnökből gyermekei hatására vált azzá. Az írónővel vásárhelyi látogatásakor beszélgettünk. – Kitüntetéssel végzett mérnökként, akkor mégis hogyan lett Önből meseíró?

Kukkolás

A Google trükkjei.

Értelemszerűen minél több Google-szolgáltatást használ valaki, annál többet; szélsőséges esetben szinte mindent tud róla cég – írja a Zoom.hu, mely megmutatja, miként állítható le a kukkolás.

„A Google két okból gyűjti és tárolja a felhasználók adatait. Az egyik, hogy célzottan tudjon nekik hirdetéseket mutatni. Így ha valaki sokat olvas mondjuk korrupt politikusokról, akkor jó eséllyel sok olyan hirdetést lát, amelyben korrupt politikust kínálnak eladásra. A másik ok, hogy a Google a begyűjtött adatokkal tudja személyre szabni a szolgáltatásait a keresőmotorjától a térképig.”

A Google azt is tudja, ön mikor volt WC-n – Így állíthatja le a kukkolást

A Google azt is tudja, ön mikor volt WC-n – Így állíthatja le a kukkolást A Google rengeteg adatot gyűjt és tárol a felhasználóiról. Értelemszerűen minél több Google-szolgáltatást használ valaki, annál többet; szélsőséges esetben a cég szinte mindent tud.

Homály

A celeb idomai.

Melltartó nélkül fotózta magát Mihalik Enikő: mindent megmutatott – közli sokat sejtetően a Blikk Online.

„A modell az Instastoryban mutatta meg magát rajongóinak: a kép a feliratok alapján minden bizonnyal edzés, masszázs és munka után készült. A fotó ugyan homályos, ezért az idomait sem lehet tisztán látni, de így sem panaszkodhatunk.”

Melltartó nélkül fotózta magát Mihalik Enikő: mindent megmutatott

A modell az Instastoryban mutatta meg magát rajongóinak: a kép a feliratok alapján minden bizonnyal edzés, masszázs és munka után készült. A fotó ugyan homályos, ezért az idomait sem lehet tisztán látni, de így sem panaszkodhatunk. A képet a 24.hu-n tekinthetik meg.