Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Nagypéntek van, húsvétra készülünk, így ismét egy hosszú hétvége vár ránk. Reggeli hírösszefoglalónkban a húsvéti programokról is olvashat, de azt is megtudhatja, milyen időre számíthatunk a napokban!

Szinte alig lehetett elférni a József Attila Városi Múzeumban tegnap délelőtt: a rossz időjárás miatt a skanzenbe tervezett programok a múzeum épületében kaptak helyet. Népi hagyományokkal is megismerkedhettek a résztvevő gyerekek és szüleik, tojást is festhettek, sőt, a tojásírást is kipróbálhatták. A nagymágocsi kastélyotthon lakói is játékosan készültek a húsvétra: szódásüveggel spriccelték a nyuszifejeket a vetélkedőn.

15 fős, szerb turisztikai szakemberekből álló csoport látogatott Makóra: a study tour tagjai megnézték a város nevezetességeit és a Ford T-modellt, szelfiztek a főtéren a és autentikus néptánc előadáson vettek részt. Ismét online fogadóórát tartottunk, Széll Tamás urológus főorvos és Nagy Jenő, a makói tagkórház igazgatója válaszoltak az önök kérdéseire.

Április 6-án adják át ünnepélyes keretek között az új apátfalvi sportcsarnokot, azonban már most is teljes kihasználtság mellett működik az építmény: rengeteg sportnak helyet ad, áprilistól már a kézilabdának is. Remekül szerepeltek a Continental KirályTeam Kick–Box Akadémia utánpótlás sportolói: összesen nyolc éremmel térhettek haza a diákolimpiáról.

Három utat is felújítanak az idén a térségben: többek között a makói Maros-híd útburkolatának felújítása is szerepel a Magyar Közút idei 100 milliárdos útfelújítási programjában. Csjernyik Zoltán Csanádalberti polgármestere az elmúlt évek munkásságát, fejlesztéseit ismertette a lakossággal a fórumon: mint elmondta, a testület arról is határozott, hogy a tegnapi naptól nem kell a sírhelyeket megváltani.

A választáshoz közeledve áttekintettük Lázár János korábbi képviselő-jelölti programját, megnéztük, honatyaként és miniszterként mit valósított meg Makó térségében abból, amit ígért. Arató Gergely, a DK oktatáspolitikusa tartott fórumot Makón. A volt államtitkár szerint ha egy településen csak egy iskola van, akkor annak nem szabad egyházinak lennie, ezért ilyen esetben az államnak tárgyalnia kellene a visszavételről. Az MSZP elnökhelyettesét, Gőgös Zoltánt a térség mezőgazdaságáról, a párt helyi programjáról és a Rója Istvánt ér támadásokról is kérdeztük.

A mai napon 17, holnap pedig 20 Celsius-fok várható, a záporok mellett pedig egy hidegfront is érkezik a hétvégén: hétfőn 13, kedden 15 fok lesz, szerdától viszont ismét 18-20 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet.

A ma reggelt pedig Simon & Garfunkel dalával indítjuk!