Kiemelt hírek Színes Térség

Szódásüveggel spriccelték a nyuszifejeket a húsvéti vetélkedőn

Komatállal szlalomoztak, locsolóvers összekevert sorait rakták össze és szódásüveggel spriccelték a játék nyuszi és csirkefejeket ma délelőtt a nagymágocsi otthon vállalkozó kedvű lakói. Közben Burgonya, a lógó fülű tapsifüles is előkerült.

Három csapat: az Előre, a Nyulak és a Füle-müle tagjai vettek rész ma délelőtt a nagymágocsi kastélyotthon lakói közül a délelőtti vidám húsvéti vetélkedőn, amit legalább annyian figyeltek érdeklődve, mint ahányan játszottak.

Az otthon hagyományosan minden esztendőben megszervezi ezt a vetélkedőt, részben a mulatság végett, részben pedig a hagyományok felelevenítése miatt.

A csapatok feladatai között olyan asztalnál ülős is akadt, de válaszolni lehetett egy-egy csokitojásért különféle az ünneppel kapcsolatos kérésekre. Kiderült belőlük az, hogy miért nincs minden évben ugyanazon a napon húsvét, hogyan került a képbe a németektől a nyuszi és a tojás, mi köze az ünnepnek a termékenység varázslatokhoz és persze Jézus életéhez, azaz feltámadásához. Csokitojás járt a locsolóversekért, melyeket nem csak a férfiak, de az asszonyok is mondtak. Igaz az előbbiek versei között sikamlós is akadt.

navigate_before
navigate_next

A csapatok tagjai nagy elánnal dobálták a tojásokat a nyuszi kosarába, vagy vitték időre a tojásokkal, kolbásszal és kenyérrel bőven megrakott komatálat a szlalompályán és akadt aki a botjáról is megfeledkezett.

Közben pórázt kapott a nyakába, s sétálni indult a ketrecét elhagyó Burgonya, a lógó fülű nyuszi is, s a kisállatot nagy szeretettel simogatták meg a bátrabb nézők.

A versenyzők, de a nézők számára is a legnagyobb élvezetet az jelentette, amikor a teraszon kellett lelőni egy szódás palack segítségével a fém virágtartóra illesztett játék csirke és nyuszifejeket. Volt, aki a nyelvét is kinyújtotta, igyekezetében, akadt, aki fél szemmel célzott, de olyan versenyző is a célvonalhoz lépett, akinek az egyre gyengülő vízsugárral nem, csak a palack orrával vagy kézzel sikerült kilökni a helyéből a fejeket.

A remek hangulatú versenyt végül a Nyulak csapata nyerte, a második a Füle-müle, míg a harmadik az Előre lett. A győztesek csokinyulakat kaptak, majd az ünnepség süteményezéssel és közös teázással zárult.