Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Rója eltökéltsége, Vásárhely napkorongja, ellenzéki (n)agymosás, Szandi húsvéti készülődése. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Verseny

Rója reménykedik.

Gőgös Zoltánnal, az MSZP elnökhelyettesével kampányolt a makói piacon a szocialisták jelöltje, Rója István, akivel a Delmagyar.hu beszélget.

„Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy szerinte a választókerület 3 legesélyesebb, baloldali, jobbikos és fideszes jelöltje között szoros a verseny a mandátumért, mindhármuk támogatottsága hasonló. Azt is elmondta, ő egyénileg biztosan nem fog döntést hozni az esetleges visszalépésről, hiszen őt a kongresszus bízta meg a jelöltséggel.”

Rója szerint szoros a verseny

Át kell alakítani a jelenlegi igazgatási rendszert, meg kell szüntetni a kötelező agrárkamarai tagságot, ehelyett hatékony mezőgazdasági érdekképviseletre van szükség – mondta szerda reggel Gőgös Zoltán Makón. A szocialista agrárpolitikus a makói piac előtt találkozott a helybeliekkel az MSZP-PM itteni jelöltje, Rója István mellett kampányolva.

Horizont

Vásárhelyi érintő.

Mostanában megbecsülendő egy-egy napnyugta, ugyanis többnyire felhők borítják az égboltot – fogalmaz a Vásárhely24.

„A minap azonban egy kis szerencsének és talán kitartásnak köszönhetően mégis sikerült elcsípni azt a pillanatot amikor a horizontnál megmutatta magát a napkorong. A háttérben a tiszai ártér fái látszanak.”

Nap képe: “Érintő” a vásárhelyi határban – Vásárhely24

Mostanában megbecsülendő egy-egy napnyugta, ugyanis többnyire felhők borítják az égboltot. A minap azonban egy kis szerencsének és talán kitartásnak köszönhetően mégis sikerült elcsípni azt a pillanatot amikor a horizontnál megmutatta magát a napkorong. A háttérben a tiszai ártér fái látszanak.

Szennyes

Ellenzéki (n)agymosás.

Szintet lépett az ellenzéki csatározás, ezúttal az Együtt és az LMP hajtott össze – írja a Hirado.hu.

„Bernivel nem kell kiteregetnie a szennyest. Hatékonyan semlegesíti a makacs összefogást – többek között ez hangzik el az Együtt egyik kampányfilmjében. A videóban Juhász Péter mosószerügynököt alakít, aki a vásárlóknak a Berni nevű terméket ajánlja. Juhász Péter szerint Berni megakadályozza az összefogást, gátja a sokszínűségnek, de legalább a szennyest nem kell kiteregetni vele, és még mosás nélkül is habzik.”

Szintet lépett az ellenzéki csatározás

Juhász Péter, az Együtt elnöke mosóporreklámnak álcázott videóval „ment neki” Szél Bernadettnek, az LMP miniszterelnök-jelöltjének. Az LMP szerint ez már az a szint, amire reagálni sem kell. Azért annyit elmondtak, hogy szerintük Juhász Péter az alig létező pártját akarja életben tartani.

Kereszt

Szandi hangolódása.

Az énekesnő igazi háziasszonyként és vallásos keresztényként éli meg a húsvétot, három gyermekével és férjével ilyenkor feldíszítik a házat, tojást festenek, locsolkodnak és templomba mennek – olvasható a Lokál Online cikkében.

„Kislánykoromban a húsvét egy nagy buli volt, összejött az egész család, de nekem senki nem beszélt arról, hogy pontosan mit is ünnepelünk ilyenkor. Aztán 12 éves koromban önszántamból megkeresztelkedtem. Onnantól kezdve egészen más jelentéssel bírtak a keresztény ünnepek. Csabit és testvérét a szüleik hitben nevelték, így számára természetes volt, hogy a keresztény hagyományok szerint ünnepeltek, és bár a nagy bulit is szerettem, a bensőséges, meghitt hangulat, a valódi ünnepre hangolódás is fontos számomra.”

Húsvét Szandiéknál: Minden évben nagy ünnep nálunk

Szandi igazi háziasszonyként és vallásos keresztényként nagyon fontosnak tartja a húsvét megünneplését. Három gyermekével és férjével ilyenkor feldíszítik a házat, tojást festenek, locsolkodnak és templomba mennek. Az énekesnő szeretné továbbadni gyermekeinek azokat a húsvéti szokásokat, amelyeket korábban az anyósától látott. – Keresztény emberként fontosnak tartom a húsvéti hagyományokat, azok ápolását, ez minden évben nagy ünnep nálunk.