Hírek

Kirándulást lehet nyerni az ALFÖLDVÍZ rajzpályázatán

Az ALFÖLDVÍZ Zrt., mint az egyik legnagyobb hazai víziközmű-szolgáltató, a Víz világnapja alkalmából idén is meghirdeti hagyományosnak tekinthető rajzpályázatát.

A 2018-as Víz világnapja nemzetközi szlogenje nem véletlenül lett a „VÉDD TERMÉSZETESEN!”. Bolygónk legégetőbb problémáival a XX. században csak regionális szinten foglalkoztak a nemzetek, ma azonban nem csupán a víz tisztasága lett globális kérdés. A környezeti károk és a klímaváltozás vízzel kapcsolatos krízisekhez vezetnek világszerte. Árvizek, aszályok, vízszennyezés – mind károsítják a növényzetet, talajt, folyókat, tavakat. Enyhíthetjük az általuk okozott károkat? Hogyan szabhatunk gátat a környezetszennyezésnek? Ezekre keresik a válaszokat világszerte.

Az ALFÖLDVÍZ mindig kiemelt feladatának tekintette a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését, ezért az idei rajzpályázatának mottója a „VÉDD TERMÉSZETESEN!” lett.
A szolgáltató várja mindazon óvodás és általános iskolás gyermekek, csoportok jelentkezését, akik kedvet és tehetséget éreznek ahhoz, hogy egy rajzon, festményen megmutassák, miként védik környezetüket.

Az ALFÖLDVÍZ-nél április 16-áig várják a pályaműveket. A pályázaton a legjobb alkotások beküldői megnyerhetik óvodai csoportjuk, iskolai osztályuk kirándulását a kiírás szerint, összességében 600 ezer forint értékben. A pályázati feltételekről részletes információ a szolgáltató honlapján olvasható.