Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Rövid hetünk utolsó munkanapjához értünk, holnap már ismét lehet pihenni, hangolódni a húsvétra. A tegnapi napsütés ismét elbújt, helyette borongós, esős csütörtököt kaptunk.

MH – összeállítás

Testületi ülést tartott a makói grémium: a napirendi pontok előtt Piros Attila dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány beszámolóját hallgathatták meg a városatyák. Többek között döntés született a Kálvin utcai rendelőről és a Makói Medáliák díjról is. Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő reggel a piacnál járt, ahol Rója Istvánnal közösen gyűjtötte a szimpátia aláírásokat. Kiszombor a pályázatoknak köszönhetően fejlődhet: 2014 óta 13 projekt valósult meg a településen.

Pályázatok segítik a kiszomboriak életét – Makó Híradó

2014 óta Lázár János támogatásával, segítségével 1 milliárd 170 millió forint értékben 13 fejlesztés kezdődött, s részben fejeződött be Kiszomboron, hogy növelje a helybéliek életminőségét. A helybéliek egyébként az új bölcsit és az új piacot várják a leginkább.

Példaképe előtt, Lubics Szilvia világklasszis terepfutó előtt ért célba Panyor Krisztina az Icebug Vértes Terep Maraton Versenyének Ultramaratonján. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi Kormányinfón elmondta: az ország nem fogadja el a bevándorlók szétosztását.

Lázár a Kormányinfón: nem fogadjuk el a bevándorlók szétosztását – Makó Híradó

Lázár János a szerdai kormányülés után tartott budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: Magyarországon kétezer olyan aktivista dolgozik, akiket Soros György pénzel, és akiknek feladata a beavatkozás a belpolitikai döntéshozatalba. Jelenleg a bevándorlással kapcsolatos döntések befolyásolása a legfontosabb célkitűzésük. Soros György brüsszeli irodája pedig a Magyarországgal – és Lengyelországgal – kapcsolatos uniós jelentésekbe próbál beavatkozni különböző szövegszerű javaslatokkal – tette hozzá a miniszter.

Aki a húsvétra szeretne hangolódni, megteheti: a délelőtt folyamán a József Attila Városi Múzeumban és az Apátfalvi Szigetházban is kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket, no meg a felnőtteket.

Reggeli kávé mellé egy Spandau Ballet számot ajánlunk.