Kiemelt hírek Makó Színes

Imádták Makót a szerb vendégek

15 fős, szerb turisztikai szakemberekből álló csoport látogatott Makóra a múlt héten. A study tour tagjai megnézték a város nevezetességeit és a Ford T-modellt, szelfiztek a főtéren a és autentikus néptánc előadáson vettek részt. A magyaros hangulatú program a Grand Hotel Glorius, az Infopont és a Hagymatikum összefogásában jött létre.

Szabó Anita – Makó

A tavalyi, Újvidéken rendezett Utazás kiállításon merült fel egy tanulmányút szervezésének a gondolata a makói delegáció tagjaiban. Az elhatározást tett követte, amelynek eredményeként, márciusban látogatott Makóra a 15 fős szerb csoport, amelynek tagjai főként utazási irodában dolgozó szakemberek voltak. – A célunk az volt, hogy személyes találkozáson keresztül alkalmat teremtsünk a szállodánk, a helyi turisztikai egységek és a város megismerésére, valamint ötleteket adjunk az itteni programok szervezésére. – tájékoztatott Farkas Diána, a Grand Hotel Glorius értékesítési vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy rendkívül tartalmas két napot állítottak össze a vendégeknek, közösen az Infoponttal és a Hagymatikummal.

– Nálunk töltötték az éjszakát, igénybe vehették a szolgáltatásainkat, kipróbálták a wellness részlegünket, megtekintették a konferencia termet és a Vigadó épületét is – sorolta a négycsillagos programokat a sales manager, aki személyesen vezetett városismereti túrát is a csoportnak. Ennek során a feltárultak a helyi múzeum kincsei is, amelyek közül a Ford T-modell bizonyult a legnépszerűbbnek. A külföldiek a főtéri szelfipontnál is sok fotót készítettek, belecsöppenve közben Makó hétköznapi életébe. – Az ő életritmusuk kissé eltér a miénktől, szeretnek kora délután pihenni és inkább este aktívabbak. Furcsa volt nekik a város csendje és nyugalma vacsoraidő után, de megnyugtattuk őket, nyáron itt is pezsgőbb az éjszakai élet – lelkesedett Farkas Diána és hozzátette, a változatos kikapcsolódást nagyon élvezték a látogatók. Egy délutánt töltöttek a Hagymatikum medencéiben, a szállodában pedig meglepetésműsorral és hamisítatlan magyaros hangulattal kedveskedett nekik a Maros Táncegyüttes.

Ezek alapján nem meglepő, hogy a study tour rendkívül elégedetten és élményekkel telve távozott Makóról. Vendéglátóiknak megjegyezték, hiteles és nagyon pozitív véleményeket tudnak majd mondani az érdeklődő szerb vendégeknek a városról és annak látnivalóiról. A két nap így helyi és nemzetközi szinten is még közelebb hozta egymáshoz a partnereket, köszönet érte minden résztvevőnek. 

navigate_before
navigate_next