Hírek Kiemelt hírek Sport Színes

8 érmet szerezett a diákolimpián KirályTeam

Remekül szerepeltek a Continental KirályTeam Kick–Box Akadémia utánpótlás sportolói a múlt hétvégi diákolimpián, amelynek Békéscsaba adott otthont. 2 bronz-, 3 ezüst- és 3 aranyéremmel térhettek haza a kick-boxosok.

Gajáta Fanni – Makó

Napról napra fejlődnek a Continental KirályTeam Kick–Box Akadémia utánpótlás kick-boxosai, amely az eredményeken is remekül meglátszik. Múlt héten a békéscsabai rendezésű diákolimpián vettek részt, ahonnan nemcsak helyezésekkel, hanem tapasztalatokkal is gyarapodtak. Veres Richárd hatszoros világ- és nyolcszoros Európa bajnok kick-boxozó elmondta, nagyon jól kezdték az évet és az elvárásain felül teljesítettek a makói sportolók. Nagyon büszke és boldog volt az egész verseny során, hiszen mindenki maximálisan odatette magát.

– Láttam, hogy élvezik, amit csinálnak, hogy boldoggá teszi őket. Szerintem egy sportban ez nagyon fontos, hogy szeressük, amit csinálunk, és ne kényszer legyen – tette hozzá Richárd.

Sokaknak ezt volt az első versenyük, ahol részt vehettek, hiszen alig egy éve vágtak bele a sportba. Selmeczi Amina 8 hónapja kezdett el kick-boxolni és első versenyén technikai KO-val nyert. A JAG-os lány elárulta, mindenki nagyon ügyes volt a békéscsabai versenyen. Túri Edina is nyáron jelentkezett a KirályTeam-hez és ő is most vehetett részt először egy igazi megmérettetésen. A fiatal lány szerint először picit lazább volt, aztán összekapta magát és az aranyig meg sem állt.

Olajos Hanna már második alkalommal versenyzett. Úgy érzi, sokkal nehezebb volt a békéscsabai verseny, mint az újkígyósi. Most egy bronzéremmel térhetett haza, de reméli, máskor sokkal jobban tud szerepelni. Szabó Hanna Panna egy bronz és két ezüsttel lett gazdagabb. Bár nagyon sok sportot kipróbált már Hanna, ez tetszett neki a legjobban.

– A legjobban az tetszik benne, hogy sokkal többet járunk versenyre, és hogy lehet küzdeni. A békéscsabai verseny nehezebb volt, mint a külföldiek, mivel két olyan szabályrendszer volt, amit most csináltam először – fogalmazott Hanna, akinek a példaképei Murvai Lívia, Veres Richárd és az edzőjük, Loós Csaba.

Loós Dominik is részt vett a békéscsabai versenyen. Bár úgy érzi, kicsit rosszabbul teljesített, mint szeretett volna, végül egy második helyet ért el, illetve csapatban aranyat hozott.

– Pozitív volt a verseny és tudom, miben kell fejlődnöm – tette hozzá Dominik. – A csapatdöntőben ugyanazzal mérkőztem, mint egyéniben és sikerült felülkerekednem rajta.