Haldokló piac, megmaradó kisönkormányzatok, világhódító magyar pizza, Caramel babaprojektje. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Lehetetlen

Haldokló piac.

Nagy a baj a makói piacon, komoly gondot okoz a Deák Ferenc utcai felújítás, az önkormányzat a kivitelezőre és a zord időjárásra mutogat – írja a Delmagyar.hu.

„Csakugyan: tegnap, amikor kilátogattunk, alig láttunk vevőt, de árus sem sok volt, számos pad üresen maradt. – Az egy dolog, hogy pocsék az idő, de szinte lehetetlen kijutni ide – magyarázta az okokat az egyik vásárló, Majládi Ferenc.”

Haldoklik a makói piac

Makó – Elszoktak a vevők a makói piacról, mert a Deák Ferenc utca felújításának megszervezésekor nem gondoltak arra, hogyan lehet majd oda eljutni, ott parkolni – panaszkodnak a kereskedők. Az önkormányzat azt mondja, a kivitelező, illetve a szokatlanul zord időjárás okolható a problémákért.

Finomhangolás

Megmaradnak a kisönkormányzatok.

Az állam és az önkormányzatok közötti feladatmegosztásról és a Fidesz-kormány további terveiről is beszélt Pogácsás Tibor államtitkár azon a mindszenti fórumon, melyről a Delmagyar.hu tudósít.

„Az államtitkár azt mondta, nem kívánnak változtatni a jól bevált önkormányzati rendszeren. A kistelepülések továbbra is közös hivatalokban dolgoznak. Fidesz-győzelem esetén megmarad az önkormányzatuk és a polgármesterük is.”

Ha a Fidesz nyer, megmaradnak a kisönkormányzatok

Azzal is riogatott már az ellenzék, hogy a kistelepüléseken megszűnnek az önkormányzatok, ha a Fidesz nyer. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, nem tervezünk az önkormányzatoknál változást – mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára kedd délután, a lakossági fórumot megelőző mindszenti sajtótájékoztatóján. A politikust Farkas Sándor országgyűlési képviselő hívta meg, hogy beszámoljon a kormány falupolitikájáról, illetve a kisvárosokat érintő kérdésekről.

Küldetés

Magyar pizzacsoda.

Egy magyar pék pizzájáért rajong most Las Vegas, a huszonkettedik helyen végzett Szabadfi Szabolcs, alias Szabi a pizza világbajnokságon – számol be róla a Blikk Online.

„Olyan pizzát készítettem, aminek küldetése volt! Csak organikus kerti zöldségeket használtam és sajtot. A tésztám hosszú, 3 napos eljárással készült kovásszal. Azt szerettem volna elérni, hogy felfújódjon, levegővel telített legyen, és sikerült. Egy könnyed, friss ízű pizzát szerettem volna létrehozni, és boldog voltam, amikor a versenyen a speaker ebben megerősített.”

Egy magyar pék pizzájáért rajong most Las Vegas

A magyar versenyzőt csak az amerikaiak, az olaszok és egy japán versenyző előzte meg, így az országokat nézve hazánk a negyedik helyen végzett a megmérettetésen. A magyar pék Amerika után Pármában, Olaszországban képviseli majd hazánkat. – Olyan pizzát készítettem, aminek küldetése volt! Csak organikus kerti zöldségeket használtam és sajtot.

Babaprojekt

Átlátható burok.

A Máté Péter-díjas Caramel kislánya, Szofi még csak hároméves, de az énekes és párja, Szilvi már a második gyermekük érkezését tervezgetik – tudta meg a Lokál Online.

„Olyan fickó vagyok, aki egyébként a múlton nem szokott sokat rágódni, de nagyban befolyásol, hogy én valóban szegény körülmények között nőttem fel, ebből pedig rengeteg dolgot tanultam. Szerencsések vagyunk, hogy a kislányomnak nem kell mindazt átélnie, amit akkor nekem, de már most próbálom őt úgy nevelni, hogy tisztában legyen a szegény sorsú emberek életével is. Szilvi is figyel erre, a kinőtt dolgokat el szokták vinni olyan szervezetekhez, amelyek rászorulókon segítenek. Olyan átlátható burkokban szeretnénk őt nevelni, amin keresztül egészséges világképet kap.”

Caramel: Jöhet a második baba

Caramel nemrég Máté Péter-díjat kapott, elsőként az országban. Szakmai sikerei mellett pedig úgy érzi, családjában is minden a legnagyobb rendben van. Szofi még csak hároméves, de az énekes és párja már a második gyermekük érkezését tervezgetik. Caramel és Szilvi azt is elmondta, hogy mikorra várják

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest