Hírek Kiemelt hírek Makó

Az MSZP elnökhelyettesét meglepte, hogy mit terjeszt jelöltjükről Márki-Zay

A piacon beszélgetett az emberekkel Rója István és Gőgös Zoltán. A párt korábbi földművelésügyi államtitkára nagyot csodálkozott azon, hogy a vásárhelyi polgármester azt mondja, ledumálta Botka Lászlóval Rója visszaléptetését.

Nagy Szabolcs – Makó

Gőgös Zoltán ha már a városban járt, nem hagyta ki a piacon, hogy makói hagyma után nézzen. A szokásos kampányolás helyett is inkább bementek a piacra az emberekkel beszélgetni Rója Istvánnal.

Az MSZP elnökhelyettesétől megtudtuk, tegnap Apátfalván és most Makón is azt tapasztalta, hogy az emberek szeretik a párt jelöltjét, nekik pedig a kormányváltás után nagy szükségük lenne a parlamentben olyan oktatási szakemberekre, akik Európába vissza tudják vezetni a magyar oktatáspolitikát. Rója Istvántól nem is várnak pártpolitizálást ha nyer, szakemberként számítanak rá.

Azon viszont nagyon elcsodálkozott Gőgös Zoltán, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester lakossági fórumokon, szűk körben azt terjeszti, hogy Botka László szegedi szocialista polgármesterrel ő megegyezett arról, hogy a Jobbik javára vissza kell léptetni jelöltjüket (lásd erről a Promenad.hu alábbi videóját).

– Ezt meg fogom kérdezni Botka Lászlótól, mert ma odamegyek. Megbeszélés volt köztük, azt tudjuk, de vele megegyezni nem lehet. Én arra biztatom a helyi jelöltjeinket, hogy ilyen visszalépéseket ne tegyenek, pont azért, mert világosan látszott a közvélemény-kutatások hibája a vásárhelyi választáson. Köze nem volt ahhoz bármilyen felmérésnek ahhoz, amilyen végeredmény született. Ezt a meccset korrektül végig kell játszani mindenkinek, az emberek kellőképpen bölcsek, hogy válasszanak.  A jelöltjeink tisztességesen végzik a munkájukat, pozitív visszajelzésekkel – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy erről egyáltalán tudnak-e a pártvezetésben.

A jobbikos Kiss Attila is arról beszél a saját fórumain, napi szinten „könyörög” Rója Istvánnak, hogy lépjen vissza, annak ellenére, hogy a JAG korábbi igazgatója többször is nyomatékosította, hogy nem akarja cserbenhagyni az őt támogató szervezeteket és főleg azokat a választópolgárokat, akik mellette voltak a leváltása után.

– Egy kongresszus bízott meg engem, ahogyan a jelölttársaimat is. Az teljesen irreális elvárás, hogy majd én döntök ebben a kérdésben. Ez egy csapatmunka, vállaltuk az összefogást, ott a logó a plakátjaimon, képviselek több szervezetet – mondta el Rója István.

Az MSZP-P jelöltje, aki mögé a DK is beállt, hozzátette: három olyan erős jelölt van Makó-Hódmezővásárhely térségében, aki befutó lehet, fej-fej mellett haladnak, mindannyian bízhatnak abban, hogy többet szavazatot kapnak, mint a másik kettő.

Gőgös Zoltánnal nagyinterjút is készítettünk, ezt csütörtökön olvashatják portálunkon.