Hírek

Megverte és kutyaként sétáltatta zárkatársait

Órákon át ütötte egyik zárkatársát az egyik elítélt, majd annak társával boxeralsóban kellett táncolnia, illetve egyiknek a másikat kutyaként kellett sétáltatni. A kép illusztráció.

MH-kék hírek

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben, aki 2016. év nyarán két zárkatársát is bántalmazta, illetőleg az általa elvárt magatartásokra kényszerítette Szegeden.

A vádirat szerint a vádlott 2016. július 19-én, a büntetés-végrehajtási intézet zárkájában, szóváltásba keveredett az egyik sértettel, majd őt órákon keresztül ütötte ököllel, könyökkel, tenyérrel, több alkalommal meg is rúgta. Ennek során a vádlott felszólította a zárkában tartózkodó másik sértettet, hogy ő is vegyen részt a bántalmazásban, mert ha ennek nem engedelmeskedik, akkor őt is megveri. A vádlott, hogy a fenyegetésének nyomatékot adjon, a másik sértettet is megragadta, több alkalommal megütötte, amely miatt a kényszer hatása álló fogvatartott is bántalmazni kezdte a korábban már megvert férfit. Ezeken túl a vádlott arra is kényszerítette mindkét sértettet, hogy vetkőzzenek boxeralsóra, táncoljanak a zárkában, valamint a bántalmazás közben cipőfűzőt kötöttek az egyikőjük nyakára, és négykézláb kutyaként kellett őt sétáltatni.

A bántalmazások hatására mindkét sértett testszerte nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A járási és nyomozó ügyészség a vádlottat kényszerítés bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja.