Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Elviselhetetlen migránsáradat, vásárhelyi Jézus, jobbikos árulás, Várkonyi Andi a hómezőn. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Áradat

A kerítés biztonsága.

A magyar válasz az illegális migrációra, hogy senkit sem engedünk ellenőrizetlenül az országba – erről Pintér Sándor belügyminiszter beszélt Szegeden a Delmagyar.hu tudósítása szerint.

„A magyar gazdaság és a magyar közélet sem tud elviselni és kezelni egy, a 2015-öshöz hasonlító migránsáradatot, amikor 391 ezer bevándorló érkezett az országba – mondta a belügyminiszter szegedi lakossági fórumán hétfőn a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg termében. Pintér Sándor hozzátette: ezért döntött úgy a kormány, hogy kerítést húz Magyarország határaira.”

Pintér Sándor Szegeden: Ne mások döntsenek arról, ki lesz a szomszédunk

A magyar gazdaság és a magyar közélet sem tud elviselni és kezelni egy, a 2015-öshöz hasonlító migránsáradatot, amikor 391 ezer bevándorló érkezett az országba – mondta a belügyminiszter szegedi lakossági fórumán hétfőn a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg termében. Pintér Sándor hozzátette: ezért döntött úgy a kormány, hogy kerítést húz Magyarország határaira.

Töviskoszorú

Vásárhelyi Jézus.

Meglepő képsorozatot lőtt a Delmagyar.hu az Emlékpontnál.

„Magánemberek civil politikai akciója: ennyit tudtunk meg a mai hódmezővásárhelyi akcióról, amelynek szónoka Jézusnak öltözve, fején töviskoszorúval adta elő mondanivalóját. A két férfiról annyi derült még ki, hogy budapesti magánszemélyek.”

Jézus az Emlékpontnál: magánszemélyek civil politikai akciója képekben

Magánemberek civil politikai akciója: ennyit tudtunk meg a mai hódmezővásárhelyi akcióról, amelynek szónoka Jézusnak öltözve, fején töviskoszorúval adta elő mondanivalóját. A két férfiról annyi derült még ki, hogy budapesti magánszemélyek.

Számonkérés

Az árulás feszültsége.

Egyre több jobbikos határolódik el Mirkóczki Ádám pártszóvivő nyilatkozatától, miszerint a Jobbik 2010 előtti radikális politikája volt a hazugság, és nem a mostani – írja a Hirado.hu.

„A nyilatkozat után a csalódott jobbikosok Vona Gábor kisvárdai fórumán is megjelentek. Miskolcon szintén megzavarták a jobbikos utcafórumot. Az elégedetlen jobbikosok nap mint nap számon kérik a párt vezetőjét, mert szerintük Vona Gábor elárulta az eredeti elveket.”

Belső feszültséget okoz a Jobbikban Mirkóczki nyilatkozata

Az elemzők várakozásainak megfelelően belső feszültséget okozott a Jobbikban a párt szóvivőjének minapi televíziós nyilatkozata. Mirkóczki Ádám arról beszélt egy interjúban, hogy a Jobbik 2010 előtti politikája volt a hazugság, és nem a mostani. Toroczkai László alelnök, aki már többször is bírálta a Jobbik „néppártosodását”, azt írta, hogy a párt szóvivője nem az ő nevében beszélt.

Képzelet

Várkonyi Andrea kihívásai.

Tíz napot töltött Alaszkában, ahol fagyálló katonai ételt evett, és mínusz tizenöt fokban sátorban aludt a Micsoda Nők! Műsorvezetője, aki a Lokál Online-nak mesél élményeiről.

„Olyan csajnak tartom magam, aki nem riad vissza a kihívásoktól. Éppen ezért vállaltam a felkérést, hogy Szalay Balázs csapatában, az Open Dakar Team színeiben versenyezzek végig egy bajnoki szezont terepraliban. Persze naivan azt hittem, hogy fel tudok készülni az útra, de ami kint fogadott, az minden képzeletemet felülmúlta. Hiába volt rajtam a világ legmelegebb hótaposója és profi téli túrafelszerelés, majd megfagytam a hómezőn a pusztító hidegben.”

Várkonyi Andi: A családom nagyon aggódott értem

Várkonyi Andrea tíz napot töltött Alaszkában, ahol fagyálló katonai ételt evett és mínusz tizenöt fokban sátorban aludt. A Micsoda Nők! műsorvezetője a Lokálnak elárulta: nagyon aggódott érte párja, Bochkor Gábor és kislányuk Nóri, a kőkemény pillanatokban pedig gyakran visszasírta az otthon melegét