Kiemelt hírek Makó

Lebontják a Kálvin utcai rendelőt

A makói képviselő-testület szerda reggel 9-kor kezdődő ülésén dönt a Kálvin utcai rendelő teljes lebontásáról. A felnőtt háziorvosok, a gyógyszertár és a fogorvos a volt tüdőgondozóban kap helyet, a gyermekorvosok és a védőnői szolgálat a Hollósy Kornélia utcára mennek.

Korom András – Makó
Ha a képviselők rábólintanak, és miért is ne tennék, a testület határozatot hoz arról, hogy teljes egészében lebontják a Kálvin utcai rendelőt, szolgálati lakásostól és gyógyszertárostól együtt. Az oka, hogy olyan összegbe kerülne a felújítása, melyből majdnem egy újat lehet emelni, s ráadásul az épület süllyed, így ismét hozzá kellene nyúlni.
Az új rendelő épületére a város önerőből különített el idei költségvetésében közel 300 millió forintot, s az építési engedélyt is megkapta a vásárhelyi járási hivataltól.

Túri Zoltán és Balázs János tervezők már be is mutatták az új rendelő terveit Toldi János legutóbbi fórumán. Túri Zoltán akkor elmondta, 110 négyzetméterrel lesz nagyobb az új épület, így tágasabb lesz és több kiszolgálóhelyiség is helyet kap majd benne. Ráadásul a 2020-tól érvényes energetikai előírásoknak is megfelel majd, illetve a napelemeknek köszönhetően minimum 60 százalékkal csökken a fenntartási költsége. Több zöldterület is lesz, illetve fedett közlekedőt is kap az új épület.

Az új rendelő látványterve. Nagyobb lesz az épület, mint a mostani.

S, hogy ideiglenesen hová is költöznek az orvosok? Megbízható forrásból származó információnk szerint nem az eredetileg tervezett konténerekben rendelnek majd, mert azokat alkalmatlannak találták erre a célra.

A három felnőtt háziorvos, a gyógyszertár és a fogorvos a Lonovics sugárúti volt tüdőgondozóban kap helyet, ha azt erre a célra átalakítják. Ez az épület állami tulajdonban az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kezelésében van, ezért az önkormányzat kérelmet nyújt be, hogy az átmeneti időre – várhatóan idén április 15. és jövő december 31-e között – kapja meg a város, illetve járuljanak hozzá az átalakításához.
A gyermekorvosok és a védőnők a Hollósy Kornélia utcai közhivatalok házába költöznek a bontás, majd az építkezés idejére.

One Response

  1. Nagyon szép ravatalozó és krematórium meg jelenésü rendelöt tervezett az ur

Comments are closed.