Az Espersit-ház folyosógalériájában kapott helyet a kereszteket bemutató fotósorozatának kiállítása. A város díszpolgárának, az egy éve elhunyt Mendei Árpádnak képei nem csak a húsvét miatt váltak ismét aktuálissá.

Kiss Dániel – Makó

– Ahogy előkerestem a vendégkönyvet, akkor jöttem rá, hogy éppen pont tíz éve készültek ezek a képek. Borzasztó nagy alapossággal, vehemenciával vetette  bele magát, nap mint nap ment, kereste, hogy hol süt jól a Nap, hogy hol van még kereszt. Ebben az évben lenne 80 éves, minden nagyon megható most nekem – mondta el Mendei Árpádné. Zsuzsa néni hozzátette: biztosan nagyon örülne most, hogy nyolcvanadik születésnapjára ezt kaphatja.

Szikszai Zsuzsanna múzeumigazgató mondott köszöntőt a megnyitón. Mint elmondta, ezek a fotók már többször voltak kiállítva, de mindig megvan az aktualitásuk, hiszen ezek az építmények beleolvadnak a környezetünkbe. A múzeumigazgató visszaemlékezett arra is, mikor együtt utaztak egy kereszthez, amit Árpád nem ismert, közben pedig sokat beszélgettek a témáról.

A kiállítást Pálfai Zoltán plébános nyitotta meg egy megható beszéddel. Közreműködött a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar is, illetve Mendei Árpád felesége és két fiai is részt vett: a megnyitó végén Csaba meghatódva köszönte meg a szép megemlékezést.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest