Hírek Színes Térség

Barcelonából érkeztek fókák Szegedre

Múlt héten két borjúfóka nőstényt fogadott a Szegedi Vadaspark a messzi Katalóniából, egész pontosan a Barcelonai Állatkertből. A hosszú, több mint 2000 kilométeres utazást követően a két „fókahölgy” láthatóan nagyon örömmel hagyta ott a szállítóketrecét, és merült el kedvenc elemében, a vadasparki fókamedence vízében.

MH – színes

Cleo és Hercula a katalán állatkert kedvencei érkeztek meg a Szegedi Vadasparkba a héten. A zökkenőmentes szállítás érdekében a gondozójuk is velük tartott, illetve a legfontosabb információkat is átadta szegedieknek.

Bár még ismerkednek az új otthonukkal, viszonylag nyugodtnak tűnnek, amit az is jelez, hogy már elfogadják a heringet a szegedi trénereik kezéből is. Tudásuk még nem közelíti meg a szegedi születésű Helgáét, de arra törekszenek, hogy hamar megtanulják mindazt, amit ő tud. Ezek a tréningek továbbra is nyilvánosak, minden nap 10.30-kor és 15.00-kor kezdődnek, vagyis a látogatóink is figyelemmel kísérhetik majd az oktatásukat.

A két új fóka Helga, a hároméves szegedi fókalány mellé érkezett. Sajnos, egyedül maradt, miután a múlt év végén a szülei egy gyógyíthatatlan betegségben elpusztultak. Különösen Haggar pusztulása volt döbbenetes a hazai bizonyult állatkerti állatorvosok számára, miután kiderült, hogy szívférgességben szenvedett, amely főként kutyákat érintő betegségként ismert.

Forrás: zooszeged.hu