Összegezni, hogy mi volt jó és rossz az elmúlt négy évben, valamint, hogy mi a választás tétje. Másnap pedig nem gyűlölködve, hanem higgadtan és józan ésszel, az ész érvek birtokában adjuk le a szavazatainkat – erről beszélt Lázár János a szombat délután Óföldeákon, Földeákon és Maroslelén.

Nyakába vette szombaton a makói kistérséget Lázár János. A miniszter elsőként Óföldeákra látogatott el, ahol Simonné Sinkó Erika polgármesterrel közösen várta választási fórumra a lakosságot. A településvezető azzal kezdte, hogy soha ennyi pénz nem érkezett még a térségbe, mint az elmúlt négy évben, Lázár képviselősége alatt.

– Bármikor fordulhatunk hozzá, mindig segítséget nyújt Óföldeáknak – jelentette ki Simonné, aki néhány fejlesztésről is beszámolt. Mint mondta, állami segítséggel 12 kamerát szereltek fel, valamint 83,5 millió forintnyi kormányzati támogatásból megújulhat a falu temploma, aminek munkálatai hamarosan meg is kezdődnek. Továbbá szeretnék korszerűsíteni a helyi művelődési házat, mivel jelenleg nem tudnak hol színvonalas rendezvényeket szervezni. A 400-500 millió forintos beruházás során teljes felújítást végeznének az épületen, a hozzá tartozó kerten, valamint korszerű eszközöket szereznének be a pénzből. A projekthez a polgármester az országgyűlési képviselő segítségét kéri.

– Mint az látszik, mindenre nem jutott idő a négy év alatt, de azért jelentős eredményeket tudunk felmutatni – vette át a szót Lázár János, hozzátéve, a jövőben tervezik az Óföldeák és Maroslele közötti út rendbetételét is.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy ugyan a jelenlegi kormány és ő sem hibátlan, de még mindig egyedül a Fidesz képes irányítani az országot.

– Sok kritika ér bennünket, de ha valaki panasszal áll elém, akkor mindig megkérdezem, hogy volt-e szavazni. Azt tapasztalom, hogy a legnagyobb kritikusok általában nem mennek el voksolni, holott szerintem aki nem él a választás lehetőségével, az a panaszkodás jogát is eldobja magától – jelentette ki az országgyűlési képviselő, aki éppen ezért arra kért mindenkit, hogy április 8-án menjen el, és a szavazófülke magányában adja le a szavazatát.

– A részvétel sokkal fontosabb, mint az, hogy kire tesszük az ikszet – folytatta Lázár, aki azt tanácsolja a lakosoknak, hogy április 7-én este üljenek le, vegyenek elő egy kockás lapot, és összegezzék, hogy az elmúlt négy évben mi volt a jó, mi volt a rossz, és hogy valójában mi a választás tétje.

–Ne az érzelmek alapján, gyűlölködve döntsünk, hanem józan fejjel, az ész érvek birtokában. Félreértés ne essék, mindenki a saját sorsáról dönt, nem az enyémről, vagy Orbán Viktoréról – jegyezte meg.

Lakossági kérdésre válaszolva elmondta, a kormány az egészségügyi dolgozók mellett a szociális dolgozók bérét is emeli a jövőben.

Földeáki kapuzárás

– Nagy eredménynek tartom, hogy a környékre jellemző 15-16 százalékos munkanélküliséget 2 százalékra csökkentettük– erről már Földeákon beszélt a politikus. Úgy látja, ha a Fidesz nyer, akkor jövő ilyenkor már több üres álláshely lesz, mint amennyi ember munkát keres. A munkaerő megtartásához azonban béremelésre van szükség, így az elkövetkezendő években várhatóan 30-40 százalékkal nőnek majd a fizetések.

– Az, hogy munkát tudunk biztosítani, a közbiztonságra is jelentős hatással bír. 2010-ben még 500 ezer bűncselekmény történt országszerte, ez a szám mára 200 ezer alá csökkent. Földeákon például egy évben maximum 20 lopás történik, rablás pedig egyáltalán nem – mutatott rá Lázár, aki azt szeretné elérni, hogy a közbiztonság olyannyira jó legyen, hogy egy ilyen méretű, néhány ezres településen a lakosoknak ne kelljen nappal bezárni a kaput.

Csak a Fidesz nem árul zsákbamacskát

A maroslelei Faluházban arról beszélt az országgyűlési képviselő, hogy csak a Fidesz játszik nyílt lapokkal, ugyanis az emberek tudják, hogy ha a kormánypártra szavaznak, akkor Orbán Viktor lesz a kormányfő. Az ellenzékről azonban még csak azt sem lehet tudni, hogy összefognak-e, vagy sem, és ha ők nyernének, akkor hogyan alakítana kormányt az MSZP, a Jobbik, a DK és az LMP.

– Ezen felül a mi álláspontunk ismert az elkövetkezendő 5-10 év legnagyobb kérdésében, a bevándorlásban. Kerítést építettünk, megerősítettük a határvédelmet, és kijelentettük, hogy egyetlen migránst sem fogadunk be. Az ellenzék viszont másként látja ezt – hangsúlyozta még a miniszter.

Maroslele megnyílt lehetőségei

– Hiába esett ennyi hó, a belvízelvezetésnek köszönhetően sokkal kevesebb víz áll a település környékén, mint régebben – fejtette ki a fórumon Martonosi György. A polgármester szerint mióta Lázár a képviselő, azóta megnyíltak a lehetőségek a település előtt, számos beruházást meg tudtak valósítani, amit addig nem. A község legnagyobb projektje a csatornázás volt. Emellett önkormányzati konyhát adtak át, elindult a polgármesteri hivatal – benne a házasságkötő terem – energetikai korszerűsítése. Utóbbi azért fontos, mert megnőtt a házasságkötések száma a községben, ahol egy év alatt a korábbi 2-3 helyett már 10-20 pár is kimondja a boldogító igent.

Még elhangzott, két hete megkezdődött a Maroslele és Makó közötti kerékpárút építése, valamint ezzel párhuzamosan tervezik a két település közötti út rekonstrukcióját is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest