Mélységesen felháborítja a Czeglédy-ügy a makói alpolgármestert, aki maga is megpróbált utánajárni, hogyan működött a Czeglédy Csaba által vezett Humán Operátor Zrt. Annál is inkább, mert a helyi károsultak is lehetnek az ügyben.

Megyeri József

Újabb gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el harminc napra a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a Czeglédy-ügyben a múlt hét végén.

Czeglédy Csaba – (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, aki ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is több ügyben ellátta – és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a Czeglédy vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Ennek kapcsán megkérdeztük Czirbus Gábort, Makó alpolgármesterét, mi a véleménye, tekintve, hogy az ügynek makói szálai is lehetnek. A vád szerint egy makói székhelyű iskolaszövetkezet biztosított diákokat 2011 szeptemberétől egy, a Human Operator Zrt. alvállalkozójaként működő kft. által közvetített munkák elvégzésére.

Makói károsultak is lehetnek a Czeglédy ügyben – Makó Híradó

Tanúként hallgatták meg Czeglédy Csabát egy iskolaszövetkezet két vezetője ellen indult költségvetési csalási ügyben a Szegedi Törvényszéken, a politikus hangsúlyozta, a szövetkezet belső ügyeibe, tevékenységébe nem szólt bele. MH – Összeállítás/MTI Egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó iskolaszövetkezet két vezetője ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt emeltek vádat.

– Szomorúnak és mélységesen felháborítónak tartom, hogy egyáltalán megtörténhet ilyen, és így be tudnak csapni embereket. Még mindig nem ismert, hogy ezeket a pénzeket hova tüntették, el és mire használták fel a cégvezetők – nyilatkozta portálunknak az alpolgármester.

A politikus személyesen is megpróbálta figyelemmel követni, a szervezetek között hogyan irányítottak át diákokat, miközben a járulékokat nem fizették ki. – A legborzasztóbb, hogy olyan emberek is teljes mellszélességgel védik Czeglédyt, és mentegetik az ügyét, akik még ma is jelen vannak a politikában, sőt, még az április 8-i választásokba is bele szeretnének szólni – utalt Gyurcsány Ferencre Czirbus, aki arra is kíváncsi, hogy amennyiben az elcsalt pénzt pártfinanszírozásra használták, akkor az összegekből részesült-e a makói baloldal, így például a makói MSZP.

Borítókép: Czeglédy Csaba tavaly június óta van előzetesben (MTI-fotó)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest