Kiss Attila vásárhelyi lakossági fórumán szólalt fel a helyi zsidó hitközség elnöke, hogy „ideológiától mentesen” szavazzanak a jobbikos jelöltre – a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége nyilatkozatban válaszolt erre.

MH

Erdélyi Miklós arról is beszélt az említett fórumon, hogy április 8-a után „szebb és jobb lesz az élet”. Amellett érvelt, hogy a Vona Gábor vezette, néppártosodó Jobbik nem nevezhető nácinak.

A Jobbikért kampányolt a vásárhelyi zsidó hitközség elnöke – Makó Híradó

Pintér M. Lajos Hódmezővásárhelyen tartott csütörtökön lakossági fórumot a Csongrád megyei 4. választókerület jobbikos képviselőjelöltje, Kiss Attila. Az esten a politikus mellett felszólalt Márki-Zay Péter helyi polgármester, aki a körzetben élőket arra kérte, álljanak a jobbikos mellé. Ugyancsak Kiss Attila mellett kampányolt a vásárhelyi zsidó hitközség elnöke is.

 

A MAZSIHISZ nyilatkozatban reagált erre, elhatárolódva Erdélyi Miklós kijelentésétől:

 

Nyilatkozat                                                                                                    בס”ד   

Dr. Frölich Róbert országos főrabbi és Radnóti Zoltán főrabbi, a MAZSIHISZ Rabbitestületének elnöke, a MAZSIHISZ vallási és világi vezetése határozottan elhatárolódik Erdélyi Miklós hódmezővásárhelyi hitközségi elnök Kiss Attila, a Jobbik Mozgalom helyi képviselőjelöltje lakossági fórumán elmondott beszédétől.

A MAZSIHISZ vallási vezetése továbbra is tartja magát azon alapelvhez, amit a MAZSIHISZ közgyűlése egyhangúlag elfogadott, miszerint politikai pártok vagy képviselőjelöltek mellett a MAZSIHISZ egy hitközsége vagy bármely alkalmazottja sem kampányolhat.

A MAZSIHISZ vallási és világi vezetése kizárólag értékek mentén való politizálást tart elfogadhatónak és erre biztatja a tagjait is.

Budapest, 2018. március 26, 5778 niszán 10.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest