Mint a 2005-ös BL-döntőben: háromgólos hátrányból állt fel a Makó Iváncsán, azaz újabb ponttal lett gazdagabb a labdarúgó NB III-ban.

MH – Csfoci.hu

Sirokmán Zoltán betegség miatt mégsem tudta vállalni a játékot, és Lipták Ákos is hasonló okokból hiányzott a makói védelem közepéből, ami érződött is a hagymavárosiak játékán.

Balogh László ugyanis bő negyed óra alatt háromszor is betalált, és úgy tűnt, hamar eldönti a meccset. Az Iváncsa házi gólkirálya három gólt is fejelhetett, könnyen tudta középre ívelni a hazai együttes a labdát a szélről, Balogh László pedig ezeket rendre kihasználta. Az első félidő utolsó tizenöt percére stabilizálta a játékát a Makó, és voltak is lehetőségei, de arra, ami a második félidőben következett, aligha számítottak.

A szünet is jöttek a makói lehetőségek, majd Varga Richárd lekészítette a labdát az alapvonalról, amit Babolek befejelt – egy perccel később pedig Juhász György egy szöglet után volt eredményes, így a félidő felére kettőt már eltüntetett háromgólos hátrányból a Makó. Negyed órával a vége előtt pedig kezdődhetett minden elölről: Széll Kristóf felpassza után Molnár János tekerte el a hazaiak kapusa mellett, amivel már egált mutatott az eredményjelző, ám eddigre már tízen maradtak a csapatok, mert hátulról megrúgta Cseszneki makói ellenfelét, Tóth Imre pedig ezt zokon véve lökésért szintén hamarabb el kellett, hogy hagyja a játékteret.

Elfáradt az Iváncsa a végére, a Makónak még meccslabdája is volt, de ezt már nem sikerült gólra váltania – ám aligha lehet boldogtalan az így megszerzett egy ponttal a makói együttes, mely 17 pontjával a tizenharmadik helyen állt a vasárnapi meccsek előtt.

Mindez azt jelenti, hogy 2018-ban továbbra is veretlen a Makó, amely a következő fordulóban, március 31-én a Kozármislenyt fogadja.

NB III Közép csoport 20. forduló:

Iváncsa KSE – Makó FC 3-3 (3-0). Iváncsa, vezette: Leél-Őssy Ádám (Nyerges Zsolt, Kovács Brankó).
Iváncsa: Dániel Cs. – Kertai (Berényi, 86’), Imrik (Hauser, 66’), Varga B., Szauter, Fekecs, Aradi, Folmer (Büki, 56’), Cseszneki, Pribék, Balogh L. Edző: Domján Attila.
Makó: Garamvölgyi – Varga R., Rakonczai (Bánóczki, 35’), Tóth I., Juhász Gy., Molnár J. (Gilinger, 77’), Kasuba, Tóth T., Széll K. (Vajna, 85’), Gémes, Babolek. Edző: Méhes Tibor.
Gól: Balogh L. (3′, 9′, 17′) ill. Babolek (63′), Juhász (64′), Molnár J. (72′).
Kiállítva: Cseszneki (68′) ill. Tóth I. (68′).

Méhes Tibor: – A poklot szívesen kihagytam volna a mai napon, ha nem adunk ekkora előnyt, akkor nyerhettünk volna, vagy ha tovább tart a meccs 5-10 perccel, úgy érzem, akkor is nyertünk volna. Le a kalappal a fiúk előtt, óriási tartásról tettek tanúbizonyságot, kevés csapat tudott volna 3-0-ról felállni.

Forrás: csfoci.hu

Borítókép: makoifoic.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest