Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Megérkezett a hét utolsó napja: nem elég, hogy emiatt is szomorkodhatunk, hanem a fránya óraállítás miatt egy órával kevesebbet is aludhattunk. A nyári időszámítás miatt egy órával előrébb kellett állítani a vekkereket.

MH – összeállítás

A kormány támogatja a makói-vásárhelyi kórház teljes felújítását – mondta egy szombati sajtótájékoztatón Lázár János, a térség országgyűlési képviselője. Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola a borona piknikjét, ahol a gazdákkal összeboronálták a diákokat. Egy algyői gazda álláslehetőséget is kínált a végzősöknek.

Makói Óvoda nyílt napja segít eldönteni a szülőknek, hogy melyik intézményt válasszák a gyermekeiknek szeptembertől. Tegnap az Erdélyi püspök utcai tagintézménybe lehetett elnézni. Húsvétra készültek a MA-FI-Á-ban: még élő nyuszit is simogathattak a gyerekek.

Rengetegen fogadták el a makói pótnagymamák invitálását: a finom bográcsgulyást többen hazavitték. Lázár János a makói egészségszűrésen is részt vett ahol elmondta, a lakosság egészsége a kormány szívügye.

Lázár János támogatja az egészségügyi szűréseket – Makó Híradó

A térség országgyűlési képviselője és Miniszterelnökséget vezető minisztere is ellátogatott az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett szűrőnapra. Lázár János elmondta, a kormány célkitűzése, hogy minél egészségesebb legyen a lakosság.

10 éves lett a Nefelejcs Népdalkör: 9 vendégcsoport színesítette a népzenei találkozót.

Március végén a Forma 1-es szezon is megkezdődik: ezen a hétvégén rajtol az Ausztrál Nagydíj. A pole pozícióból a brit Lewis Hamilton indulhat, őt a két ferraris, Kimi Raikkonen és Sebastian Vettel követi. Az M4 Sporton 7 órától élőben közvetíti Melbourne-ből.

Ha még több benzingőzre vágyna, akkor a figyelmébe ajánljuk a tavaszi autós-motoros felvonulást: 9 órától lesz a gyülekező a Hollósy Kornélia utcai parkolónál, fél 11-től a négykerekűek tesznek egy kört a városban, 11 órától pedig a kétkerekűekkel kerülnek egyet Makón.

A hét levezetéseképpen hallgassuk meg a norvég Kygo és a brit Ella Henderson számát.