Hírek Kiemelt hírek Makó

Több százan kaptak a pótnagyik gulyásából

Megérte már tegnap előkészülniük a makói pótnagymamáknak és barátaiknak: szombat délben több százan érkeztek az egykori tűzoltóság udvarába, hogy egy tál finom bográcsgulyást ehessen. Az étel kiosztásában a polgármester is segítkezett.

Gajáta Fanni – Makó

Nem maradhatott senki éhen, aki ma délben az egykori tűzoltósághoz érkezett: felajánlásokból megszületett, mintegy 600 adagnyi bográcsgyulásból mindenki kapott. A Verebes István által elkészített egytálételt sokan hazavitték. Így volt ezzel egy idősebb férfi is.

– A feleségem sajnos nem tudott eljönni, ezért hazaviszem neki – mondta Zoli bácsi. – Nagyon szeretem ezt az ételt, főleg ha sűrű és van benne zöldség is, hús is.

A 350 liternyi bográcsgulyás nem készülhetett volna el Szabó Ferenc, nyugalmazott tűzoltóparancsnok önzetlen felajánlása nélkül. Farkas Éva Erzsébet polgármester elárulta, Feri bácsi városi célokra felkínálta a hatalmas méretű üstöt.

navigate_before
navigate_next

– Minden évben több alkalommal a nyugdíjas klub vezetőivel összeülünk és egyeztetünk az éves programokról. Idén is sok rendezvényt szervezünk, amelyek közül az adventi és húsvéti időszakban lévőek a legkiemelkedőbbek: ekkor a szerény sorsú, makói családok felé fordulunk – fogalmazott a polgármester. Ekkor jött fel ennek a főzésnek az ötlete is. Az összefogásból megszületett ételhez az önkormányzat is hozzájárult, hiszen a 60 kilónyi húst a város állta. Emellett a képviselők és civilek is segítettek a megvalósulásban.