Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

A Hagymatikum esélyegyenlősége, Lázár ajánlata, a muszlim terror üzenete, Katinka és Shane közeledése. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Tapintás

Vakbarát fürdő.

Nyitottan fogadta a makói Hagymatikum vezetése azt a civil ötletet, hogy tegyék a fürdőt a vakok, gyengénlátók számára akadálymentessé – írja a Delmagyar.hu, mely egy vak vendéggel járta körül a létesítményt.

„Nagy segítség lenne például a bejáratnál egy tapintható makett, illetve ha volna a folyosókon vezetősáv. A ruhák tárolására szolgáló szekrények közül érdemes fenntartani a rögtön a bejáratnál megtalálhatókat a látássérülteknek, kísérőjüknek pedig közvetlenül az övéké mellett biztosítani hasonlót. Az is jó lenne, ha a szekrényeket nyitó karperecekről a leolvasó nemcsak megmutatná, de be is mondaná a számot.”

A vakok felé is nyit a makói Hagymatikum – Németh Pál és Pece Merilin segít a fürdőnek

Nyitottan fogadta a makói Hagymatikum vezetése azt a civil ötletet, hogy tegyék a fürdőt a vakok, gyengénlátók számára akadálymentessé. A helybeli Németh Pált és párját, a vak Pece Merilint mi is elkísértük, amikor az épületben megmutatták, ennek érdekében hol mit lehetne tenni.

Segítség

Lázár ígérete.

A térség országgyűlési képviselője a Rádió7-nek azt mondta, mindenkinek segít, aki kirúgnak a vásárhelyi városházáról, illetve április 8-a tétjét is elemezte.

„A Fidesznek és a KDNP-nek van egy ajánlata: Orbán Viktor legyen miniszterelnök, és a csapatával és a munkatársaival együtt vigyék tovább az ügyeket, kormányozzák az országot. A másik oldalról pedig nem tudjuk, hogy mi az ajánlat, mert a másik kormány négy pártból állhatna össze, az MSZP-ből, a Jobbikból, az LMP-ből és a DK-ból, vagyis egy Gyurcsány, Vona Gábor, Szél Bernadett, Molnár Gyula koalíció van a másik oldalon. Fogalmam sincs, hogy melyikük lenne közülük a miniszterelnök és kinek a támogatásával.”

Rádió 7

ELÉRHETŐSÉGEINK *IMPRESSZUM *ADATVÉDELEM *JÁTÉKSZABÁLYZAT *FELÜGYELETI SZERV: NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG Rádió 7 © 2018 | Minden jog fenntartva.

Tét

Az integráció csődje.

A Hirado.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint a pénteki franciaországi terrorcselekmény is bizonyítja, át kell gondolni az európai migrációs politikát, hiszen az események azt bizonyítják, most már Nyugat-Európa biztonsága a tét.

„Egyre több városban alakulnak ki no-go zónák, ahol az érkezők saját kultúrájuk szerint élhetnek. Ugyanakkor sokan csalódtak abban, hogy milyen életet biztosít nekik a befogadó ország, ezért sok esetben radikalizálódnak – tette hozzá.”

Át kell gondolni a migrációs politikát a biztonsági kockázatok miatt

Franciaország 14 százalékát alkotják a bevándorlók, akik többsége a volt francia gyarmatokról érkezett – mondta Fischl Vilmos. A szakértő szerint egyre több városban alakulnak ki no-go zónák, ahol az érkezők saját kultúrájuk szerint élhetnek. Ugyanakkor sokan csalódtak abban, hogy milyen életet biztosít nekik a befogadó ország, ezért sok esetben radikalizálódnak – tette hozzá.

Lencsevég

Békül a sztárpár.

A Blikk Online arról ír, nő a remény, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka és amerikai edző-férje, Shane Tusup megmenti a házasságát.

„A házasokat fotósunk kapta lencsevégre, amint egy kocsiba szálltak be. Azt nem tudni, miért voltak ott, de a jelek szerint ennek nem sok köze lehet munkájukhoz, az úszáshoz, vagyis, úgy tűnik, a szabadidejükben is újra keresik egymás társaságát…”

Titokban békülnek Hosszúék: Közösen járják a várost, második nászútra is mentek

Alig két hónapja még nem sokan hittek volna ebben, most mégis több jel utal arra, hogy a közös jövőjükön dolgoznak. – Mindketten elfáradtunk picit. Megpróbálunk visszavenni és a háttérbe vonulni, ami nem nagyon sikerül manapság. Próbálunk kis időt szakítani, külön-külön és együtt is. Az egymásra figyelés időszaka jön most.