Hírek Kiemelt hírek Makó

Lázár János támogatja az egészségügyi szűréseket

A térség országgyűlési képviselője és Miniszterelnökséget vezető minisztere is ellátogatott az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett szűrőnapra. Lázár János elmondta, a kormány célkitűzése, hogy minél egészségesebb legyen a lakosság.

Gajáta Fanni – Makó

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a makói kórház és a makói Egészségfejlesztési Iroda közös egészségügyi szűrést szervez a lakosság számára. Erre látogatott el Lázár János, a térség országgyűlési képviselője és Miniszterelnökséget vezető minisztere is. 

Mint Lázár János elmondta, a kormány célja az, hogy az emberek minél tovább egészségesek legyenek. A statisztikák szerint Magyarországon a lakosság körülbelül 60 éves korukig egészségesek, majd csak utána fordulnak komolyabb betegségekkel orvoshoz.

– Ezt szeretnénk megelőzni és ezt az időszakot szeretnénk meghosszabbítani. Az a célkitűzésünk, hogy minél tovább egészségesek maradjanak az emberek és minél később kelljen orvoshoz menni. Ennek a feltétele a megelőzés, azt pedig a szűrések biztosítják – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A térség országgyűlési képviselője örömmel vette, hogy rengetegen éltek a makói szűrésekkel, ugyanis a különböző vizsgálatokra már előzetesen is sokan jelentkeztek. Hozzátette, ehhez hosszú évek munkája kellett, hogy az emberek belássák, hogy ők is tehetnek az egészségükért.

– Természetesen ez nem ment fel minket az alól, hogy a kormányzatnak többet kell költeni az egészségügyre – tette hozzá Lázár János. A térség országgyűlési képviselője is sokat tesz a saját egészségért: félévente eljár szív- és érrendszeri szűrésekre, illetve törekszik, hogy heti háromszor tudjon mozogni.