Hírek Kiemelt hírek Makó

Lázár: én a munkámmal kampányolok

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint hiba, ha valaki úgy akar megnyerni egy választást, hogy nem a programjáról beszél, hanem a másikat szidja. Ő munkát akar végezni, azt, amit a rendszerváltás óta ebben a térségben nem tettek meg a kormányok.

Nagy Szabolcs – Makó

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában tartott fórumot Lázár János a térség eddigi eredményeiről és a jövő feladatairól. A térség országgyűlési képviselője szerint munka és feladat van bőven, mert az országnak ez a része a rendszerváltás óta nem volt forrásokban gazdag közösség.

– Az én munkamódszerem mindig az, hogy megkeresem a képviselő-testületet, polgármestert, oktatási intézményeket, civil szervezeteket, a választópolgárokat, és megkérdezem, hogy miben tudok segíteni. Azt én nem tudom kitalálni, hogy mitől lesz jobb Makónak, az ötleteket tudom támogatni, azt látom, hogy kormány kész támogatni a térséget – mondta el Lázár János.

Hangsúlyozta, neki elsősorban abban van szerepe, hogy a kormányzattal meg tudta értetni, Magyarország számára ez a térség egy tartalék, ahová még érdemes befektetni, ahol 30-40 évig nem voltak nagy fejlesztések.

– Az együttműködés ami eddig volt, szép eredményeket hozott, de még nagyobb léptékre van szükség, Makó városát még jobban kell fejleszteni, egy regionális centrummá kell tenni – emelte ki.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a városvezetéssel egyeztette a következő ciklusban szükséges fejlesztéseket, beszéltek az Ipari Park fejlesztéséről, a Maros-part teljes rehabilitációjáról és a kiszombori elkerülőről is, amelynek a tervezése már folyamatban van, mert ebben a kérdésben előre kell lépni.

Az ország jövője szempontjából a térség országgyűlési képviselője pedig többek között kulcskérdés a személyi jövedelemadó folyamatos csökkentése, és az, hogy az adórendszerben még az eddiginél is jobban kell támogatni a gyermekvállalást, mert ha van gyerek, van jövő, ha nincs gyerek, nincs jövő.

navigate_before
navigate_next