Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Eseménydús pénteket tudhat maga mögött Makó és a térség, így ma sem érdemes kihagynia reggeli hírösszefoglalónkat! Híreink mellett pedig egy délutáni programot is ajánlunk Önnek!

MH – összeállítás

Komplex bűnmegelőzési előadásra invitálta a Makói Fiatalok Akadémiája a helyi iskolásokat tegnap: a diákoknak többek között az internet veszélyeiről is beszéltek és egy rabszállítóba is beülhettek. A mai napon közel hatszáz adagnyi bográcsgulyást készítenek a makói pótnagymamák, a nagy munkát már tegnap elkezdték. Dramatikus játékkal színesítve, zenés-énekes formában adták elő a passiót a Szent István Király templomban – Hamvazószerda óta készült 40 diák és felnőtt, vasárnap pedig ismét előadják. A Maros magyarországi szakaszán erős áradás indult meg, és a hó olvadása után még tovább emelkedhet a folyó vízszintje, így fennáll a lehetősége, hogy kiönt a Maros.

Az elmúlt négy évben Csanádpalotán is sok beruházás valósulhatott meg: az egyik legjelentősebb a városi sportcsarnok, idén pedig megújul az idősek klubja és új helyre költözik a gyermekjóléti szolgáltatás is. Rója István vásárhelyi fórumára Márki-Zay Péter is ellátogatott, aki megpróbálta meggyőzni őt és támogatóit, hogy lépjen vissza. Kiss Attila mellett kampányolt a vásárhelyi zsidó hitközség elnöke is. Ő arra szólította fel az embereket, „ideológiától mentesen” szavazzanak a jobbikos jelöltre. Kiss Attila sertéstelepéről már korábban is írtunk a szag kapcsán, mint kiderült: büntették is már a telepet.

Március 14-én hatalmas érdem érte Gyarmati Lászlóné Luncz Máriát: a Parlament vadásztermében Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől vehetett át állami kitüntetést, így a héten őt választottuk a hét emberének.

A mai napon 6 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, viszont a melegfront hatására holnap már 10 fok várható. Ma délután Népzenei Találkozó várja az érdeklődőket a Hagymaházban 15 órától, amelyen 10 csoport is fellép majd.

A mai napon a Szombat esti láz klasszikusát, a Bee Gees dalát ajánljuk: